Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Iași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au desfășurat acțiuni antidrog organizate în cele două week-end-uri în care, pe raza județului Iași, a avut loc un festival de muzică

În perioada 23 august  – 2 septembrie a.c., pe raza comunei Dobrovăț, s-a desfăşurat Festivalul de muzică şi artă “AFTERHILLS – 2019”, ediţia a III –a.

Au fost constatate 34 de infracțiuni la regimul drogurilor, respectiv de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor și spălare de bani obținuți din traficul de droguri de mare risc.

Au fost reținute de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, pentru a fi prezentate Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, 5 persoane, bănuite de infracțiuni de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de risc, spălare de bani proveniți din traficul de droguri de mare risc și conducere a unui autovehicul sub influența drogurilor, toți cetățeni români. Pe numele acestora a fost dispusă ulterior arestarea preventivă.

Totodată, au fost puse în executare 10 mandate de percheziții domiciliare și 6 mandate de aducere, emise de către procurorii D.I.I.C.O.T. din Iași în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale care se impun

În urma activităților polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate, au fost ridicate și indisponibilizate 90 de comprimate ecstasy, 10 pliculete/doze conținând cannabis, 20 de grame de cocaină/amfetamină, 30 de grame de canabis, 2 doze de cocaină, 5 grame de Ketamină, 5 grame MDMA pulbere,7 grindere, o narghilea folosită la consumul drogurilor, aproape 2 grame de comprimate MDMA mărunțite.

Totodată, au fost indisponibilizate un autoturism de lux, 5 cântare electronice de mare precizie, sumele de 5.038 lei și 20 lire, 12 telefoane mobile, 19 cartele SIM, 2 laptop-uri, un Hard Disck, în total fiind ridicate bunuri în valoare de 134.700 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ