Share

Mai multe sticle incendiare, petarde şi torţe erau pregătite să fie folosite împotriva jandarmilor la protestul din Piaţa Victoriei din Capitală şi au fost confiscate, a anunţat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

El a precizat că până în prezent au fost reţinute circa 20 de persoane care s-au manifestat violent. Reprezentantul Jandarmeriei Capitalei a spus că nu poate confirma deocamdată că persoanele agresive fac parte dintr-o galerie sau alte medii.

Citeste si   BURSE pentru 40 la sută dintre STUDENȚII de la USAMV IAȘI

“Au fost găsite mai multe sticle incendiare, petarde, torţe, o parte asupra unor persoane, altă parte erau pregătite în Piaţa Victoriei să fie folosite împotriva jandarmilor. Nu pot să confirm informaţia că persoanele violente ar face parte dintr-o galerie sau alte medii. Dacă la cercetări rezultă acest lucru, vedem”, a explicat Enache.

Citeste si   Ansamblul mixt Palas IAȘI, al companiei IULIUS, singurul PROIECT certificat LEED® Neighborhood Development din EUROPA Centrală și de Est

Timp de o oră, mai mulţi protestatari, au aruncat cu petarde, fumigene, sticle şi pietre înspre forţele de ordine. Jandarmii au replicat cu gaze lacrimogene. În final, grupul a fost dispersat.

În urma acestei acţiuni, jandarmii au ocupat Piaţa Victoriei, iar protestul s-a încheiat


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ