Share

Pe data de 14.04.2019, ora 16 sala Radu Beligan a Ateneul Național din Iași găzduiește un concert de muzică a stilului khoomei (arta tuvana a cântatului din gât) din Republica Tuva, Siberia susținută de Nikolay Oorzhak,  Elena Kokorina și Amir Oorjak

Cântatul din gât practicat în Tuva, Khoomei, Hooliin Chor (în mongolă, “gâtul” în armonie sau armonia gâtului) este o variantă specială de cântări practicate de locuitorii din Mongolia, Mongolia Interioară, Tuva și Siberia. În 2009, a fost înscris pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO, sub numele de Artă Mongolă a Cântatului (Mongolian art of singing), KHOOMEI.
În varianta mongolă a cântatului din gât, cântărețul se acompaniază singur cu un instrument. Își ține singur isonul, iar peste ison mai produce un sunet din aceeași gamă armonică a sunetului de bază. Cântărețul folosește diverse tehnici vocale pe același sunet.

Citeste si   Acțiuni ale POLIȚIEI din județul IAȘI pentru siguranța cetățenilor

Nikolay stăpânește și folosește toate tehnicile vocale, putând cânta orice stil de muzică dorește. Folosirea îmbinată acestor tehnici duce practic la măiestria sa în Khoomei, Arta tuvana a cântatului din gât.
Nikolay susţine seminarii în diferite oraşe din Rusia, Ucraina şi Europa, predând cântatul din gât şi folosind sunetele armonice pentru vindecare şi dezvoltare personală.

Citeste si   Maricel POPA, acuzații GRAVE la adresa lui Costel ALEXE. M.P: ”Ca DEPUTAT, nu a făcut nimic pentru IEȘENI, iar ca MINISTRU, nici atât”

Nikolay a fost invitat în India la celebrarea aniversării de 60 de ani ai Sfinţiei Sale Dalai Lama

A participant la Festivalul Internațional de Jazz “Jazz pe Nipru” care a avut loc în octombrie 2004 la Dnepropetrovsk.
În perioada 15 iulie – 18 iulie 2004, a participat la un festival internațional de jazz organizat de Fundația Maximilian Voloshin din Koktebel.

Citeste si   Școala WANTSOME pregătește în IT absolvenți din toate domeniile. Iuliana ANTON: ”Sunt persoane foarte CURIOASE care vor să învețe IT"

În 2002, a avut un tur de trei luni, plin de success, în Canada şi SUA la invitaţia lui Steeve Sklar (Asociaţia Internaţională pentru Cântecul Armonic) şi Societatea Şamanică din Canada. În timpul acestui tur, a avut o întâlnire cu doctorul Michael Harner, fondatorul și directorul Fundaţiei pentru Studiile Şamanice, care a evaluat abilităţile lui Nikolay ca fiind foarte înalte.

Intrarea la acest eveniment este liberă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ