Share

Până în acest moment locuitorii micilor oraşe europene au fost feriţi de riscurile ridicate de atentatele teroriste. Practic, celulele teroriste care operează în Europa şi-au concentrat şi consacrat atacurile în aglomerările urbane ale marilor oraşe.

Suspiciuni privind comiterea unor acte de natură teroristă nu au fost prezente în rândul unor comunităţi cu un număr de aproximativ 250.000 de locuitori.

Din această perspectivă evenimentele petrecute astăzi în oraşul Chemnitz sunt de natură să creeze multă îngrijorare atât în rândul populaţiei dar mai ales în mediile cu atribuţii în combaterea terorismului.

Citeste si   Polonia: Sute de persoane reţinute la Varşovia după un protest împotriva restricţiilor impuse pentru a controla coronavirusul

Echipe de comando ale poliţiei germane au percheziţionat duminică încă un apartament din oraşul Chemnitz şi au reţinut un suspect care ar avea legături cu sirianul suspectat că pregăteşte un atentat.

“Nimeni nu a fost rănit şi nu a fost tras nici un foc de armă. Am arestat un bărbat şi îl interogăm acum”, a spus purtătorul de cuvânt al Biroului de Investigaţii Penale din landul Saxonia, Tom Berhardt.

Citeste si   Egipt: S-au închis secţiile de vot pentru prima etapă a alegerilor legislative

Sâmbătă, poliţia a descoperit explozibili într-un alt apartament din Chemnitz, unde îl căutau pe suspectul sirian Jaber Albakr, în vârstă de 22 de ani.

Poliţia l-a văzut pe tânăr la uşa blocului, înainte de a dispărea.

jaber-al-bakrForţele de ordine au evacuat clădirea şi au tras un foc de avertisment înainte de a intra în apartement. Sirianul nu se mai afla, însă, acolo.

Autorităţile germane au informat şi serviciile de informaţii externe despre Albakr, de teamă că ar putea încerca să fugă în străinătate.

Citeste si   Ministrul de externe german doreşte un ''nou început'' în relaţiile transatlantice după alegerile din SUA

Autorităţile germane îl caută în continuare duminică pe sirianul suspectat că pregăteşte un atentat, dar şansele de a-l găsi par să scadă de la o oră la alta.

O sursă din serviciile de securitate a declarat pentru Reuters că există o serie de dovezi care sugerează că sirianul are tendinţe islamiste. “Însă acest lucru nu înseamnă automat că discutăm despre ISIS. Ar putea fi şi un caz de autoradicalizare, pe internet”, a subliniat sursa citată sub acoperirea anonimatului.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ