Festivalul Rocanotherworld prin Fondul Rocanotherworld intenționează să finanțeze conceperea și realizarea a două instalații în spațiul public pentru ediția de anul acesta, care are loc în perioada 20-23 iunie 2019

Instalațiile vor fi amplasate în Parcul Expoziției și vor rămâne acolo pe tot parcursul verii. Tematica abordată va fi în concordanță cu festivalul și va avea în vedere creșterea conștientizării problemelor actuale ale societății și nevoia implicării comunității în abordarea sustenabilă a acestora. În 2019, festivalul își dorește să creeze o conexiune între om și natură, ridicând semnale de alarmă în ceea ce privește grija față de mediu.

Buget: Se vor alege două proiecte, fiecare în valoare de 1500 euro. Această sumă include onorariul de artist, designul, materialele, fabricarea și instalarea.

Eligibilitate: Pot aplica artiști din România, dar una dintre lucrări va fi atribuită unui artist local, în acord cu obiectivul declarat al Fondului Rocanotherworld. Juriul va evalua schițele de proiect și de buget, la cerere oferind și asistență în implementare.

 

 

Juriul:

  • Andrei Cozlac – Artist video cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași
  • Cătălin Gheorghe – Curator și cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași
  • Mihai Vereștiuc – Sculptor și cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași
  • George Pleșu – Director al Borderline Art Space și coordonator artistic al activităților din Parcul Expoziției din cadrul Rocanotherworld 2019
  • Ștefan Teișanu – Director al Centrului Cultural Clujean

Înscrierile se fac printr-un mail la media@rocanotherworld.com însoțit de idea proiectului, o schiță și un buget estimativ calculat pentru implementarea lui.

Deadline înscriere proiecte: 5 iunie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ