Share

 

Prima acțiune de salvare a început în urmă cu o săptămână. Ambarcaţiunea a plecat, pe 18 august, din portul spaniol Borriana şi a recuperat deja 89 de persoane, cu numai o zi în urmă (27 august – n.red.).

24h after they were rescued, the 89 survivors are safe onboard the #LouiseMichel. After dealing with dehydration, fuel burns and injuries from the torture they suffered in Libya, they have a moment of respite. Together with the crew, they are waiting for a Port of Safety. pic.twitter.com/jJpJaHt3NB

Citeste si   Cât de serios este un bărbat într-o relație, în funcție de zodie

— LouiseMichel (@MVLouiseMichel) August 28, 2020

Nava este vopsită în roz și alb și are desenată, într-un graffiti, o fată îmbrăcată cu o vestă de salvare și un colac de salvare în formă de inimă, în aceleași culori – roz și alb.

Ambarcaţiunea se numeşte „Louise Michel” după o celebră anarhistă franceză care a trăit în secolul al XIX-lea. Este vorba de o veche navă a Poliţiei Vamale franceze, micuță, cu o lungime de 31 de metri. Echipajul prezent la bordul „Louise Michel” este format din 10 persoane din toată Europa, experimentați în operațiunile de salvare. Cei zece membri ai echipajului se declară activişti anti-rasişti şi anti-fascişti, partizani ai schimbărilor politice radicale, mai scrie The Guardian.

Citeste si   Fotografiile terifiante care au încins internetul. Ce au văzut în flăcările care au cuprins biserica

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ