Share

Situație delicată privind conducerea Comunei Cotnari

Decizia inexplicabilă luată de magistrații ieșeni la Tribunalul Iași

S-a anulat ordinului emis de prefectul județului cu privire la încetarea mandatului lui Vasile Crețu în funcția de primar al comunei Cotnari. Decizia este aproape imposibil de explicat, deoarece Vasile Crețu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și i s-a interzis să ocupe funcții publice și să candideze timp de 4 ani.

„A fost emis un ordin de prefect. Acesta a fost atacat în instanță. Instanța l-a anulat. În acest moment așteptăm comunicarea instanței pentru a reveni la situația anterioară”, a declarat Felix Guzgă, Purtătorul de Cuvânt a Prefecturii Iași.

Pedeapsa administrată de judecători a fost pronunţată într-un dosar de abuz în serviciu: Creţu era acuzat că a refuzat să retrocedeze o suprafaţă de 5.000 mp. 

„A fost o decizie a Curții de Apel, dar cazul a fost dat la instanță de Parchetul Hârlău pentru abuz în servicii. Practic, s-a suprapus terenul peste o persoană care avea un proces verbal. Specialistul a considerat că acel om nu avea dreptul pentru că a lucrat în CAP și nu avea domiciuliul de Cotnari, dar nu mi-a zis mie că nu a făcut lucrul ăsta, că s-a ascuns.  Eu nu am știut și am fost prins și eu. La Hârlău s-a dat achitare. Curtea De Apel, Iași a dat condamnare doi ani cu suspendare, dar în aceea decizie a Curții de Apel, Iași se spune că constată împliniți nivelul de încercare de patru ani la 21 ianuarie 2017, deci asta era undeva  înainte, în 2010.

Privind articolul 86, adică privind reabilitarea, Tribunalul Iași  a constatat, de fapt, că a încetat mandatul, prin urmare a reabilitării”, a declarat telefonic Vasile Crețu, primarul Comunei Cotnari.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ