Share

Asociația CitiZen, o propunere a unui nou ONG pentru societatea ieșeană, a fost creată în cadrul realizării unui proiect al studenților Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, specializarea Comunicare și Relații Publice

CitiZen este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 2019, care a luat naștere din nevoia permanentă a fiecărui individ ca drepturile omului și libertățile fundamentale să-i fie efectiv respectate. Organizația este o voce pentru fiecare locuitor al județului Iași, indiferent de rasă, culoare, sex, vârstă, limbă, religie, opinie politică sau orice altă opinie, avere, nivel de educație sau orice alte împrejurări, care militează pentru consolidarea respectului datorat acestor drepturi ale omului și libertăți fundamentale, cu ajutorul forței de netăgăduit pe care cuvintele, alese cu grijă, o pot avea.

Citeste si   La UAIC va fi CONSTRUIT un nou cămin STUDENȚESC

Prin intermediul campaniilor de relații publice, CitiZen  informeazaă individul, îi „antrenează” conștiința pregătindu-l, înainte de toate, pentru lupta cea mai grea: aceea purtată cu el însuși. CitiZen este singura asociație nonguvernamentală din județul Iași care are drept scop unic protejarea drepturilor omului și libertăților fundamentale, așa cum au fost prevăzute în Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Citeste si   Tânăr bănuit de distrugere, reținut de polițiști

Campania desfășurată de către organizația CitiZen, în decursul lunii ianuarie 2020, vizează informarea ieșenilor cu privire la dreptul de exprimare. Mesajul central al campaniei este: „Respectă libertatea de exprimare! Intoleranța distruge societatea!”

Toleranța, în general, și cea politică în mod special, este un principiu-cheie al democrației. Toleranța politică înseamnă acceptarea și respectarea dreptului la libertatea de exprimare a fiecărei persoane în parte, precum  și a grupurilor, punctele de vedere, opiniile putând diferi substanțial unele de celelalte, ceea ce este și de dorit într-o societate democratică.

Citeste si   BULETIN INFORMATIV – 22.09.2020

Toți cetățenii, inclusiv liderii politici, au responsabilitatea de a practica toleranța politică în cuvintele și acțiunile lor. Organizația CitiZen dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la necesitatea respectării acestui drept fundamental care vizează libertatea de exprimare.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ