Share

Asociația Filantropică Creștină „Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” a fost înființată în anul 2009, pe lângă Mănăstirea Podul-Coșnei, de către preotul Mihai Negrea,  iar scopul acestei asociații a fost de a ajuta oamenii și copii nevoiași.

Activitatea a început la Mănăstirea Podul-Coșnei cu 4 copii care au rămas fără mamă, iar ulterior, din jurul Mănăstirii au mai venit copii care aveau nevoie de ajutor, care aveau părinții arestați, plecați în străinătate sau orfani.

În urma trecerii în neființă a preotului Mihai Negrea, copiii crescuți în cadrul mănăstirii de la Podul Coșnei, au fost mutați împreună cu doamna preoteasă Iulia Negrea, la centrul de zi din Vatra Dornei.

Citeste si   PSD SUCEAVA a depus la Biroul Electoral Județean LISTELE de CANDIDAȚI pentru Senat și Camera Deputaților

Actualmente asociația are o Cantină Socială unde mănâncă un prânz cald un număr de 100 de copii nevoiași din împrejurimi.

De asemenea, asociația mai are și un serviciu social „CASA DE TIP FAMILIAL PREOT MIHAI NEGREA”, unde sprijină în continuare pe cei 12 copii care au crescut de mici cu Iulia Negrea.

„Scopul Asociației a fost de a ajuta oamenii nevoiași și copii”

„După ce a murit soțul meu, m-am mutat la Vatra Dornei cu tot cu copiii pe care îi crescusem de mici. Între timp la Vatra Dornei a fost amenajat la Casa Vladimir, un spațiu care aparținea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și a fost preluat de soțul meu prin contract de comodat și amenajat.

Actualmente avem 135 de copii, din care 12 permanenți în Centrul Tip Familial iar restul la Cantina Socială. La cei de la Cantina Socială le oferim un prânz cald, haine, rechizite și tot ce putem.

Noi am făcut tot ce s-a putut omenește pentru copii ca să ne descurcăm și să putem oferi copiilor tot ce este mai bun”, a declarat președintele asociației Iulia Negrea, pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

„Pe perioada pandemiei a fost cumplit”

Iulia Negrea a mai declarat că în perioada pandemiei Cantina Socială a închis-o deoarece le era frică de infectarea cu Covid-19, însă săptămânal prin Crucea Roșie le trimitea copiilor pachete cu alimente.

 „Copii de la Casa de tip Familial au stat în clădire izolați, cu supraveghetor, 14 zile erau acasă și 14 veneau aici cu testul Covid făcut. Am trecut cu foarte mult stres acea perioadă însă ne bucurăm că nu am avut cazuri de Covid.”

 

Citeste si   Deputatul PNL Ioan BALAN scrisoare deschisă către Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion ȘTEFAN

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ