ideall.ro

Swimathon este un mecanism de fundraising prin care ieșenii participă la implementarea proiectelor care schimbă orașul

Evenimentul reunește oamenii într-o competiție de înot, care aprinde spiritul altruismului și care dau viață proiectelor din comunitate. Ediția din acest an are loc pe 6 iulie 2019, la Ștrandul Municipal din Iași, unde faptele bune fac valuri.

Un proiect cu ecou pentru comunitatea ieșeană și care este înscris în mecanismul de fundraising din cadrul Swimathon este ”Moldova vrea Autostradă”, proiect care este inițiat de Asociația cu același nume. Proiectul ”Moldova vrea Autostradă” speră să mobilizeze comunitatea ieșeană, mediu economic și cel de business pentru a se înscrie într-o competiție a binelui social prin atragerea de fonduri pentru a construi Autostrada A8 Ungheni-Iași – Tg. Mureș, care are 311 km. Practic, este un exercițiu civic care adună în același loc oamenii care vor să facă o schimbare semnificativă în societate.

Asociația Civică Moldova Vrea Autostradă prin misiunea sa dorește să genereze un curent de opinie favorabil, de a determina capacității autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, advocacy și proiecte de comunicare.

Totodată, asociația apolitică se implică în dezvoltarea infrastructurii de transport în zona Moldovei deoarece, aceasta conduce la dezvoltarea economică a comunității prin îmbunătățirea infrastructurii de transport

sensodays.ro

Misiunea asociației independente și apolitice MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ este de genera un curent de opinie favorabil, de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, lobby, advocacy, proiecte de comunicare.

Scopul principal al Asociației îl reprezintă implicarea în dezvoltarea infrastructurii de transport în zona Moldovei ca premisă a dezvoltării economice și sociale, precum și promovarea în vederea conștientizării implicațiilor economice și sociale a infrastructurii de transport privind îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și comunităților din regiunea Moldova.

Anul acesta, prin participarea la Swimathon ne dorim să mobilizăm fonduri pentru campaniile de moni

 

torizare a viitoarelor progrese pentru îndeplinirea obiectivului de infrastructură”, susțin reprezentanții Asociației Civice Moldova Vrea Autostradă.

Potrivit unui studiu realizat de reprezentanții asociației construirea Autostrăzii A8 ar conduce la un impact semnificativ pentru sectorul economic, generând un impact economic prin: creșterea turismului cu 30%, a transportului cu 60%, a investițiilor cu 40%, a locurilor de muncă oferite cu 30% și a exportului cu 50%.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ