Share

O campanie de conștientizare și informare despre fenomenul de Bullying a fost inițiată în județul Iași de Asociația ROR. Campania “IMPACT-Stop Bullying !” a început în luna noiembrie a anului 2018 și se derulează și în prezent.

Peste 6000 de elevi ieșeni au fost consiliați și încurajați să discute despre experiențele lor

Proiectul s-a concentrat și pe formarea personalului didactic din unitățile de învățământ ieșene. Astfel, peste 600 de profesori s-au întâlnit cu părinții elevilor pentru a ridica gradul de conștientizare în legătură cu acest fenomen.

Problemele de sănătate mintală sunt tot mai frecvente în societatea contemporană. Fie că vorbim de anxietate, depresie, anorexie sau bulimie, fenomenul de hărțuire poate agrava aceste boli sau chiar să le provoace. În România nu exită un raport care să ne arate niște cifre exacte. Totuși, conform estimărilor realizate pe baza rapoartelor internaționale furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, putem observa faptul că din aproximativ 3,8 milioane de copii români, 760.000 prezintă semne că ar avea nevoie de consiliere, fiind predispuși fenomenului de hărțuire.

Citeste si   USAMV Iași se implică în valorificarea INTELIGENTĂ a deșeurilor agroalimentare industriale

Aproximati 496. 283 de copii suferă de tulburări de anxietate, fenomenul de bullying înrăutățind această condiție

Oricine poate deveni o victimă a fenomenului de hărțuire. Predispuși sunt copiii sensibili, cu dificultăți emoționale. Această categorie vulnerabilă este de trei ori mai expusă riscului de a deveni victime ale abuzurilor fizice, psihice sau verbale.

Într-o țară în care ”bătaia e ruptă din Rai”, necesitatea unie astfel de inițiative este mai mult decât necesară. Conform unei statistici efectuate de Salvați Copiii România, 63% din copii afirmă că sunt bătuți acasă de părinți. În urma abuzurilor din mediul familial, 1 din 8 copii va primi un diagnostic clinic.

Citeste si   75 de milioane de EURO pentru noul STADION de la IAȘI! Ciprian PARASCHIV: ”Când vom avea un STADION nou, veți auzi de un IAȘI mult mai PUTERNIC”

De asemenea, un copil ce în mediul familial a fost victimă a unor forme de violență fizică sau verbală, poate abuza la rândul său alte categorii vulnerabile.

Contactată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” președintele Asociației ROR, Roxana Oana Rotaru a declarat:

“Am dat startul campaniei “IMPACT-Stop Bullying !” în luna Noiembrie, anul 2018. Parteneri în acest proiect sunt ISJ și IPJ Iași. Până în prezent au fost informați și consiliati peste 6000 de elevi și peste 600 de cadre didactice (am avut întâlniri și cu părinții) din județul Iași. O echipă formată din: psiholog, avocat, polițist și jurnalist, le prezintă elevilor, părinților și profesorilor, complexitatea acestui comportament nociv, numit Bullying.

Campania va continua și in anul școlar 2020-2021, într-o manieră acceptată de ISJ Iași, având în vedere situația actuală. Pandemia ne-a determinat să mutăm evenimentele Asociației ROR, în mediul on-line, astfel încât ediția a-II-a “Impact -Stop Bullying România !” care ar fi trebuit să aibă loc în data de 1 Iunie, la Casa de Cultură a Studenților (instituția fiind partener ), s-a desfășurat pe Facebook- ul Asociației ROR.

Mesaje audio /video, având ca tematică Bullyingul, au fost transmise de colaboratorii și prietenii Asociației ROR: artiștii Marcel Pavel ,Keo și talentatul Ieșean Yanis Pavel; jurnalista Raluca Daria Diaconiuc; actorii ieșeni Ana Hegyi, George Cocoș și Vlad Baba; avocata Cezara Bătrânu Ciucă. Mulțumesc tuturor celor care susțin această campanie de informare , consiliere și prevenire”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ