Share

Asociația “Ștergem o Lacrimă” din Iași este un proiect care face apel la responsabilitatea socială a ieșenilor încă din anul 2017 și care are ca domeniu de activitate lupta împotriva sărăciei.

Asociația vine în sprijinul copiilor și tinerilor, bătrânilor, familiilor defavorizate și persoanelor fără adăpost prin proiecte de voluntariat, strângeri de fonduri și campanii de conștientizare, astfel încât grupurile vulnerabile să aibă șansa la o dezvoltare normală.

Proiectul se adresează tuturor celor care au posibilitatea de a dona, nu doar de sărbători, ci pe tot parcursul anului

Președintele Asociației, Florentina AGACHE lucrează non-stop pentru a asigura minimul necesar pentru cât mai multe persoane defavorizate.

În momentul de față, Asociația “Ștergem o Lacrimă” demarează mai multe proiecte, unul dintre ele se află în Bacău. La momentul de față, asociația a desfașurat proiectele “Hrană Caldă” și “Campania Zâmbet de copil” de 1 iunie de la Bacău (care s-a desfășurat în curtea unui centru de plasament, evident respectând regulile de distanțare socială, unde sunt cazați 44 de copii și tineri cu vârste între 8 și 20 de ani), Campania “Zâmbet de copil” de 1 iunie de la Iași (a fost mai restrânsă din cauza situației epidemiologice actuale).

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,55 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Nici pe timpul pandemiei nu ne putem opri din a ajuta

De la data de 15 iunie vom reîncepe să distribuim masă caldă pentru oamenii cazați la adăpostul de zi C. A. Rosseti, am făcut-o încă din 2018, până să între în vigoare strarea de urgență.

Proiecul se numește “Hrană Caldă”. De asemenea vom distribui hrană și oamenilor fără adăpost care au fost cazați în baia publică dar au fost dați afară odată cu ridicarea restricțiilor. În legătură cu viitoarele proiecte, avem două proiecte majore și anume “Casa rezidențială”, un proiect pentru bătrâni, pe care l-am început, însă demersurile se fac un pic mai greu (legat de documente și aprobări) dar cu siguranță îl vom finaliza ori anul acesta ori anul viitor; și proiectul After School pentru 30 de copii din Tautesti pentru care avem deja locația și vrem să îi ajutăm să primească laptopuri și tablete, de asemenea vor primi și hrană caldă.

”Am dat deja drumul la proiect însă momentan lucrăm doar prin sponsorizări”

De asemenea, săptămânal distribuim alimente către familiile care au fost afectate de COVID-19, iar în funcție de ce venituri primim, avem 52 de familii care beneficiază de ajutorul nostru. Mai avem și un număr de 15 bătrâni (cazuri sociale), îi ajutăm la curățenie, le facem cumpărături, din banii asociației, lucru pe care îl facem săptămânal. 

Pe timpul restricțiilor, noi am distribuit gratis mâncare ambulantierilor, celor de la ISU și UPU, medicilor care au plecat în Republica Moldova ca voluntari, lucruri posibile doar din banii donați, nu am avut sponsorizări mari”, a declarat președintele asociației “Ștergem o Lacrimă” din Iași, Florentina Agache.

Banii se donează exclusiv online, pe paginile de facebook se pot găși conturile în cazul în care dorinți să donați. Doar din promovare personală Florentina Agache reușește să ajute foarte multe persoane, atât cu hrană caldă, cât și cu haine, alimente neperisabile, fructe.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ