Share

Asociația „Susține-i pe cei de lângă tine #îs român” a fost înființată în data de 21.07.2020 (a.c.) și are  numele inițiativei care a ajutat în perioada stării de urgență producătorii locali.

Fondatorul asociației „Susține-i pe cei de lângă tine #îs român” este Emanuel Corduneanu, fostul director executiv în departamentul umanitar în Centrul Județean de Voluntariat Botoșani. Acțiunile din cadrul asociației se desfășoară în toată țara cât și internațional acolo unde va fi nevoie.

Starea de urgență a fost pentru el un imbold deoarece oamenii nu aveau de unde să își cumpere alimente fiind toți blocați în casă.

Pentru ambele am creat un logo cât și o poveste. Susține-i pe cei de lângă tine are ca reprezentație harta României, o mână de femeie care reprezintă cea care dă viață, mărul reprezintă rodul, iar rădăcinile reprezintă #îs român și anume că noi suntem români în țara noastră și ar trebui să ne susținem mai mult unii pe alții pentru ca noi să ne dezvoltăm și să realizăm ceva pentru că altfel nu vom face nimic niciodată.

În perioada respectivă am fost director executiv în departamentul umanitar în Centrul Județean de Voluntariat și fiind director am creat mai multe campanii umanitare prin  care am ajutat producătorii și societatea civilă. Producătorii au beneficiat de reclamă gratuită în mass-media, prin contractele de sponsorizare și-au recuperat acele cheltuieli, iar familii aflate în nevoi, oameni care au rămas fără locuri de muncă, în șomaj tehnic au beneficiat de alimente.”

”Am cumpărat de la fiecare producător în parte și am recomandat pe cei care au fost serioși”

Emanuel Corduneanu a declarat pentru reporterii de la Ziarul ”Bună Dimineața Suceava” că face aceste lucruri pentru dezvoltarea societății, iar scopul asociației este Copiii de astăzi sunt viitorul de mâine”.

Activitatea asociației funcționează diferit, iar în momentul în care apare un caz social, se deplasează la fața locului cu alimente, iar ulterior concluzionează de ce mai are nevoie familia respectivă.

Citeste si   Ioan BALAN (PNL) – TURISMUL din Moldova se va RELANSA cu ajutorul investițiilor publice asumate prin programul liberal de dezvoltare și prin continuarea schemelor de SPRIJIN susținute de GUVERNUL PNL

Deși are 2 zile libere odată la 2 săptămâni și și-a sacrificat timpul și banii familiei pentru acest vis, dorește să meargă mai departe deoarece crede în el și în tot ceea ce a făcut până acum.

Asociația înființată și-a propus de la început să susțină familiile aflate în nevoi, oamenii talentații și copii indiferent de rasă, sex sau religie.

”Am realizat campania #îs român care a ajutat timp de 30 de zile 3 familii din Ionășeni-Iacobeni și Baranca. În fiecare săptămână le-am dus alimente”

„Zilele trecute am organizat un eveniment caritabil prin care am venit în ajutorul unui om talentat care face prăjituri și torturi de casă doar că din păcate nu am avut oameni, în condițiile în care acest grup de producători locali a ajutat foarte mulți oameni în plină stare de urgență. Noi am sprijinit acest om talentat cu reclamă, bannere, tricouri printate, cu tot ce a fost nevoie doar că am plecat de la eveniment foarte dezamăgiți pentru că nu a venit nimeni să susțină acest eveniment caritabil unde acei bănuți care se strângeau erau pentru familii nevoiașe.”

”Am bătut la foarte multe uși închise! Este strigător la cer să te zbați atât de mult pentru a realiza ceva și să nu primești sprijin”

Emanuel Corduneanu trage un semnal de alarmă și precizează faptul că dacă un ONG nu este sprijinit nu are putere să meargă mai departe deoarece nu poate folosi doar resursele financiare proprii.

Citeste si   VIDEO I Ion LUNGU a anunțat că primăria pregătește un proiect pe fonduri europene pentru ACHIZIȚIA a 15.000 de TABLETE pentru UNITĂȚILE ȘCOLARE

Fondatorul asociației a mai declarat că este foarte greu, iar după doar 5 luni a tras o concluzie dureroasă. A avut nenumărate cazuri în care nu i s-a oferit nici un fel de ajutor din partea nimănui, în acel moment s-a resemnat în a mai cere ajutorul pentru acele cazuri și a cheltuit din banii familiei.

”Să nu uităm că trăim în epoca în care banii, relațiile și influența guvernează totul”

„De ce m-am resemnat? Pentru că atunci când am cerut ajutorul anumitor oameni, am început să primesc telefoane de amenințări noaptea și m-am trezit cu cauciucuri sparte la mașină.

Este foarte greu iar după doar 5 luni de zile am tras o concluzie dureroasă. Am întâlnit oameni care aveau foarte mulți bani și nu ofereau nici măcar un pahar cu apă, am întâlnit oameni care nu aveau nimic dar își dădeau și sufletul ca să ajute.

 Nu pot face nimic de unul singur de aceea îmi doresc să fiu sprijinit și vreau să trag un semnal de alarmă pentru că inițiativa pe care eu am pornit-o, a fost dedicată pentru toată țara.

Am nevoie de sprijin și prin voi și prin alții ca voi pot reuși să aduc un zâmbet în casele oamenilor care nu au nimic, nu mai au speranță, nu își pot continua viața, nu au un loc de muncă și multe alte lucruri.

Numele meu este neimportant, dar dacă această asociație primește sprijin, ea va merge până în pânzele albe.”, a mai  declarat Emanuel Corduneanu pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava. 

 

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul județului! La nivelul județului SUCEAVA se înregistrează un număr de  6710 de persoane declarate VINDECATE

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ