Share

După mulți ani în care s-a crezut că ar fi dispărut, peștele care a apărut acum 65 de milioane de ani a fost din nou observat în Făgăraș. Biologii spun că aspretele este cel mai rar din Europa şi, după unele estimări, chiar din lume. Conform activistului de mediu, au fost identificate 12 exemplare și cere autorităților române să găsească soluții pentru salvarea lui.

Citeste si   Cea mai periculoasă zodie din horoscop. Îți întoarce răul fără regrete!

Alex Găvan: „Conform datelor oficiale, în momentul de față, populația de asprete numără între 10-15 exemplare. Noi am descoperit incidental 12 exemplare. (…) Imaginile video cu aspretele de până acum par să-l ilustreze doar în captivitate, doar în acvariu. (…) Este posibil ca acestea să fie singurele imagini video cu aspretele de la descoperirea speciei din 1957. Aspretele este un animal nocturn (…) Important este ca statul român să-și respecte propriile legi. Distrugerile de pe Valea Vâlsanului sunt produse de statul român. (…) Fără ajutorul omului, această specie va dispărea. (…) Multe din distrugerile din Valea Bârsanului au fost oprite și cu ajutorul localnicilor.”

Citeste si   4 femei din zodiac care se fac mai frumoase după 30 de ani


Share
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Multa vorba si rezultate zero. Vedem prin presa titluri stupide, de genul amplu plan pentru salvarea aspretelui. Nu-i nevoie de niciun amplu plan. Treaba-i cat se poate de simpla, trebuie oprita complet captarea Valsanului de catre Hidroelectrica, doar ca ”nu exista vointa politica”. Pentru politrucii nostri, a la Costel Alexe, este mult mai important sa pupe-n fund Hidroelectrica, dacat sa salveze o specie.

LĂSAȚI UN MESAJ