dav

Consilierii locali se reunesc astăzi la ora 10:00, într-o nouă şedinţă ordinară

Pe ordinea de zi au fost incluse aproape 30 de proiecte de hotărâre. Este prima reuniune a consilierilor după aprobarea noului Cod Administrativ, prin care au fost aduse mai multe modificări legislative în ceea ce priveşte administraţia publică locală.

Pentru şedinţa de astăzi a fost anunţat, deocamdată, un singur proiect privind o concesionare: o clădire de 260 mp şi un teren aferent de 702 mp în Sărărie. Bunurile vor fi concesionate prin licitaţie în urma unei cereri depuse de Pneumomed Center SRL, firmă ce şi-a exprimat intenţia de a înfiinţa o clinică medicală.

Alte proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute de plen constau în:

  • înfiinţarea unei Academii de fotbal la Politehnica Iaşi,
  • refacerea Monumentului Eroilor din Galata,
  • amenajarea a cinci staţii de autobuz în lungul DN28 (capăt Păcurari – Antibiotice), încheierea unui parteneriat cu Asociaţia de Sprijin Comunitar pentru un Viitor mai Bun pentru ca ONG să finanţeze execuţia unei pasarele peste DN28 (zona IDEO),
  • preluarea unei clădiri de la Direcţia de Finanţe (imobil aflat în curtea interioară a sediului Primăriei),
  • scoaterea la licitaţie a esplanadei Pieţei Naţiunii pentru realizarea unui parcări subterane,
  • reabilitarea unor zone verzi în parteneriat cu companii private care au avut această iniţiativă (Antibiotice şi agenţia Highlight din Sibiu) şi o serie de planuri urbanistice zonale.
Contactat telefonic de către redacția Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, consilierul local Eduard Boz ne-a declarat cu privire la subiectele supuse ordinii de zi, următoarele:

”Din punctul meu de vedere, sedința care are loc astăzi are în dezbatere subiecte importante pentru cetățenii Iașului. Sunt de acord cu unele proiecte care privesc refacerea Monumentului Eroilor din Galata, amenajarea a cinci staţii de autobuz în lungul DN28 (capăt Păcurari – Antibiotice) și finanţarea execuţiei unei pasarele peste DN28 (zona IDEO). În ceea ce privește planurile urbanistice zonale votul o să fie luat în cosecință, după ce o să fie prezentate în detaliu amănuntele acestor proiecte. Un alt proiect cu care, personal, nu sunt de acord, este înființarea unei Academii de fotbal la Politehnica Iași”.

Liderii social-democrați din Consiliul local Iași sunt mai greu de contactat în această perioadă.

Contactat telefonic, consilierul local Gabriel SURDU a precizat că este plecat din localitate și nu va participa la ședința de astăzi. Ceilalți consilieri PSD fie au avut telefoanele închise, fie nu au dorit să răspundă la telefon, făcând imposibilă obținerea unui punct de vedere pe marginea ordinii de zi a ședinței ordinare a legislativului ieșean.

1 COMENTARIU

  1. Sedintele se fac de ochii presei,hotararile se iau cu tf inchise. SE CONCESIONEAZA CA O FI TERENUL CELOR DIN CONSILIU sau cel putin asa cred ei. Nu ma mir!

LĂSAȚI UN MESAJ