Share

Astăzi (05.10 -n.r.), începe noul an universitar al Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava.

Organizarea activităților didactice în noul an universitar are la bază nevoia respectării măsurilor de distanțare socială și de reducere a riscului infectării studenților, dar și a angajaților USV, în contextul epidemiologic actual.

Studenții au fost împărțiți în două grupuri, accesul în spațiile din campus și a rutelor de circulație au fost stabilite ținând cont de recomandările Ministerului Sănătății, purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele des­chise, iar în campus au voie să intre doar studenții, personalul și invitații USV, și doar pe la intrările organizate în acest sens.

”Accesul în campus se va face cu jumătate de oră înainte de începerea orelor didactice, astfel încât să se evite aglomerația la punctele de verificare a tempe­raturii. După verificarea temperaturii, studenții vor utiliza traseul cel mai scurt pentru a se deplasa la sălile în care își vor desfășura activitățile didactice, respectând marcajele existente. Se va evita staționarea în holurile clădirilor universității”, au declarat reprezentanții Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Orele în aer liber, una dintre soluțiile USV-ului

Cu aprobarea de către rector, se pot organiza și desfășura în aer liber evenimentele culturale, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minim 2 metri unul față de celălalt.

Citeste si   Valentin POPA, rectorul USV: ”Succesul și DINAMICA universității se datorează COLEGILOR, studenților și ABSOLVENȚILOR noștrii”

În săptămânile în care studenții au acces în cămin seminariile și laboratoarele se vor desfășura on-site.

În ceea ce privește examenele, colocviile, restanțele și alte examinări acestea vor avea ca mod de desfășurare metoda on-site în funcție de capacitatea sălilor.

Online-ul nu va lipsi, acesta fiind folosit în momentul prezentării proiectelor, dar și a cursurilor.

Citeste si   PSD Suceava ar putea obține o ÎNFRÂNGERE de proporții! Senatorul Ion STAN se ține strâns de FUNCȚII

Online-ul pentru cursuri va fi menținut ca în semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020, studenții și cadrele didactice având la dispoziție platformele gratuite. Totodată, cursurile în online se vor desfășura în regim de 50 de minute, cu pauză de 10 minute.

Reprezentanții USV-ului susțin că fiecare curs online va fi înregistrat. 

Citeste si   Coronavirus / GCS: 7.465 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore; valoarea totală - 1.332.740 lei

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ