ideall.ro

În fiecare an, pe 14 iunie este sărbătorită  Ziua Internațională a Donatorului de Sânge

Cu acestă ocazie, la Iași au loc două evenimente care marchează acestă zi: Gala Donatorului de Sânge – Ediția 2019 și evenimnetul pentru donare de sânge numit sugestiv Ziua Internațională a Donatorului de Sânge.

De Ziua Internațională a Donatorului de Sânge ieșenii sunt invitați să participe la a doua ediție a evenimentului Gala Donatorului de Sânge – Ediția 2019. Evenimentul are loc astăzi la Biblioteca Centrală Universitară din Iași, în internvalul: 18:00-20:00. În cadrul evenimentului vor fi premiați 50 de ieșeni, care de a lungul timpului au donat sânge consecutiv, astfel pot fi declarați „Donator Veteran”.

O altă activitate care are loc astăzi și care marchează Ziua Internațională a Donatorului de Sânge este implicare activă a cetățenilor în donarea de sânge. Un litru de sânge poate salva viața a trei pacienți.

Astfel, conform tradiției inițiate în anul 2017 de către voluntarii Serviciului Voluntar de Ambulanță, ieșenii sunt așteptați astăzi, începând cu ora 7:00 să doneze sânge

sensodays.ro

Aceștia vor primi diplome de donator erou, vor avea posibilitatea de a se fotografia la bannerul amplasat în fața sediului CRTS Iași, vor fi asigurate condițiile optime de hidratare.

Donatorii care nu au posibilitatea de a lăsa copii cu cineva, voluntarii SVA vor fi prezenți pentru a asigura supravegherea și întreținerea unor activități cu copiii donatorilor de sânge, atât timp cât părinții acestora vor parcurge toate etapele necesare finalizării donării de sânge.

Scopul acestei zile este de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și de a încuraja cât mai mulți oameni să doneze.

Celebrarea acestei zile a fost stabilită la cea de-a 58-a reuniune a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la care statele membre și-au declarat în unanimitate angajamentul și sprijinul pentru donarea voluntară de sânge.

Prin sărbătorirea acestei zile se dorește creșterea gradului de conștientizare a nevoii de donații constante de sânge pentru a asigura calitatea, siguranța și disponibilitatea sângelui și a produselor din sânge pentru pacienții care au nevoie ca viața lor să fie salvată.

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ