Peste 100 de oferte de stagii din partea companiilor ieșene vor fi disponibile la primul târg dedicat practicii studenților Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Târgul de Stagii de Practică va avea loc marți, 16 octombrie, pe Sala Pașilor Pierduți, între orele 10.00 și 15.00. 

În Universitate, vor fi prezente peste 20 de companii, instituții și ONG-uri ce îți vor oferi posibilitatea să faci practică în cadrul diverselor departamente. Ofertele la care vei avea acces vor acoperi majoritatea domeniilor de studiu din Universitate – servicii, financiar, IT, comunicare, științe, psihologie, litere etc.

La standuri va fi prezent câte un reprezentat din partea angajatorului pentru a-ți oferi informații legate de stagiile de practică disponibile, iar dacă vei fi interesat vei fi rugat să depui o copie a CV-ului.

Pe 16 octombrie, vor fi disponibile peste 100 de stagii de practică, ținta organizatorilor fiind ca la sfârșitul zilei cel puțin 50 de studenți să își fi găsit un internship pe domeniul care îl interesează.

Stagiile vor avea o durată de cel puțin 3 săptămâni sau 30 de ore cumulate, unii dintre angajatori oferind locuri de practică și pentru un timp mai îndelungat. Stagiile se vor desfășura sub supervizarea atât a unui coordonator din cadrul companiei, cât și a unui profesor din cadrul facultății.

La finalul stagiului de practică, vei avea o imagine mai clară asupra domeniului spre care dorești să îți concentrezi cariera, asupra abilităților pe care deja le ai, dar mai ales asupra aspectelor pe care va trebui să le îmbunătățești până la absolvire

De asemenea, vei avea deja o primă experiență profesională pe care o vei putea trece în CV și pe care o vei putea valoriza la viitoarele interviuri de angajare.

Printre companiile participante se numără nume precum BCR, Capgemini, Conduent, Conventus, Decathlon, EGGER, Endava, eZLO /MIOS, Hotel Unirea, Levi9, Muzeul UAIC, OSF, Palas Mall, Tivo, UniCredit Services, Veolia și xWiki.

LĂSAȚI UN MESAJ