Astăzi, de 30 iulie, va avea loc, la Cinema  Iași, premiera filmului ” Lazzaro cel fericit”

Astăzi, de 30 iulie, va avea loc, la Cinema  Iași, premiera filmului ” Lazzaro cel fericit”.  Traiul idilic din Inviolata (Italia) este dominat de „Regina Țigărilor”, marchiza Alfonsina de Luna, proprietara unei plantații de tutun, unde trudește Lazzaro, un tânăr naiv din cale-afară. Considerat adesea redus mintal de către consăteni, Lazzaro se împrietenește cu Tancredi, nepotul marchizei, un tânăr nobil înzestrat cu o imaginație extrem de bogată, care dorește să-și însceneze răpirea. Lucrurile se complică atunci când apare poliția, descoperind un lucru extrem de important despre comunitatea de sclavi din Inviolata.

Citeste si   Răzvan TIMOFCIUC: ”Solicit reducerea la jumătate a salariilor și indemnizațiilor directorilor și membrilor CA de la societățile din subordinea Primăriei! ”

Alegoria italiană Lazzaro felice / Fericit ca Lazăr al regizoarei Alice Rohrwacher, un film ca un inventar al maladiilor timpurilor noastre, a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de film de la Cannes.

Alice ROHRVACHRE este director de film, editor și scenarist, născută în Italia, cu origini germane. Ea a anunțat filmarea celui  de-al treilea film de Lazzaro Felice în 2017.  Filmul a avut premiera în 2018, la Cannes Film Festival, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu. Acesta a fost lansat de Netflix în luna decembrie a acelui an.

Citeste si   Liceul Tehnologic Economic de Turism IAȘI- PREMIAT cu Certificatul de ”Școală eTwinning”

LĂSAȚI UN MESAJ