Share

Atac armat la centrul cultural islamic din Quebec (sud-estul Canadei). Un prim bilanț indică cinci morţi şi mai mulţi răniţi. Preşedintele Centrului cultural islamic din Quebec Mohamed Yangui a confirmat numărul morţilor.

O vastă operaţiune poliţienească a fost lansată după atacul armat care s-a produs după rugăciunea de seară.

Potrivit unor martori citaţi de Radio Canada, doi indivizi au pătruns în moschee înainte de a deschide focul asupra credincioşilor.

Citeste si   #alegeriSUA Donald Trump a votat anticipat la West Palm Beach, în Florida

Premierul Quebecului, Philippe Couillard, a declarat pe contul său de Twitter că guvernul local este “mobilizat pentru a asigura securitatea populaţiei din Quebec”.

Centrul cultural islamic din Quebec, cunoscut, de asemenea, sub numele, de marea moschee din Quebec, a mai fost ţinta unor ameninţări anul trecut, dar mai puţin grave: un cap de porc a fost lăsat în faţa uneia dintre uşi în timpul Ramadanului, anunță Agerpres.

Citeste si   #alegeriSUA: Atacat de democraţii Barack Obama şi Joe Biden, republicanul Donald Trump continuă optimist campania

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ