Share

100 de oameni au murit marți în Siria în urma unui atac cu arme chimice, potrivit activiştilor. Cele mai multe victime sunt copii

Aceştia au fost gazaţi în urma bombardamentelor lansate în oraşul Idlib, controlat de rebeli, susținuți de SUA.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului spune că avioanele aparţineau Rusiei sau guvernului Assad. Moscova a răspuns că avioanele sale nu bombardează acea zonă, iar regimul de la Damasc încă nu a comentat acuzaţiile, potrivit realitatea.net.

Citeste si   Profesor decapitat în Franţa: Şapte persoane inculpate, dintre care şase pentru ''complicitate la asasinat terorist''

Franţa şi Marea Britanie au convocat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Activiştii susţin că aceşti copii sunt victime ale unui gaz toxic, lansat din avioane ale Rusiei sau ale regimului Assad. În urma atacului, zeci de oameni s-au sufocat, au leşinat sau au avut spume la gură, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Majoritatea răniţilor au fost duşi la un singur spital din provincia Idlib. Ulterior, avioane ruseşti sau siriene au bombardat şi clădirea acestuia.

Intervenţia militară a americanilor, deşi părea iminentă, nu a mai avut loc niciodată.

Citeste si   Premiul Saharov al Parlamentului European, 'o recompensă pentru poporul belarus', susţine lidera opoziţiei

Aceasta a fost înlocuită de o înţelegere între Rusia şi Statele Unite, care presupunea ca regimul de la Damasc să elimine armele chimice pe care le deţine.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ