Share

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a lansat un atac dur la adresa sefului statului Klaus Iohannis, din cauza declansarii procedurii de catre presedintele Romaniei pentru organizarea unui referendum pe tema gratierii.

Tariceanu l-a comparat pe Klaus Iohannis cu un “dictator”, deocarece nu vrea sa tina cont de “institutiile democratice”, adica de Parlament, in privinta modificarilor legilor penale.

Cred ca trebuie sa respectam cu totii ordinea constitutionala democratica. De aceea am avut alegeri, de aceea avem un Parlament si aceasta idee pe care presedintele a lansat-o pentru un referendum se circumscrie unui alt tip de atitudine, caracteristica regimurilor totalitare, in care dictatorul discuta direct cu poporul, peste capul institutiilor democratice, peste capul Parlamentului, peste capul partidelor politice si se consulta cu poporul.

Aceste consultari sunt de foarte multe ori extrem de riscante” – a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si   Orban, la învestirea lui Nicușor Dan: „Situația financiară a Bucureștiului este proastă. Așteptăm un audit serios la Primăria Capitalei”

Presedintele Senatului a dat exemplul Germaniei, care a eliminat din Constitutie posibilitatea organizarii de referendum, dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis referitoare la declansarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice a ajuns miercuri la Senat.

Marti seara, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a precizat ca nu a primit documentul deoarece institutiile publice nu au lucrat pe 23 si 24 ianuarie.

Citeste si   Ludovic Orban: ”NU vom crește taxe și impozite! Este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul”

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis marti presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunta ca a declansat procedura privind organizarea unui referendum national.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului a declansat, marti, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national – continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice.

Presedintele Iohannis a transmis scrisoarea presedintilor celor doua Camere, Calin Popescu-Tariceanu, respectiv Liviu Dragnea, solicitand consultarea Parlamentului cu privire la aceasta problema.

In temeiul dispozitiilor art. 90 din Constitutia Romaniei si al dispozitiilor art. 2 si 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, intentionez sa cer poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa suverana cu privire la urmatoarea problema de interes national: continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice. Avand in vedere dispozitiile legale mentionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum national referitor la problema sus-mentionata”, se arata in scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis.

Citeste si   Marcel Ciolacu a făcut anunțul. Când ajunge la promulgare Legea privind data alegerilor

Potrivit Administratiei Prezidentiale, referitor la declansarea unui referendum national a fost informat si prim-ministrul Sorin Grindeanu.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ