Chirica, Harabagiu și Iacoban au încercat ieri o demonstrație de forță la organizația municipală a PSD Iași

Deși conștienți că inevitabilul s-a produs, Chirica și apropiații acestuia și-au păstrat totuși vie speranța.

Două zile în urmă Chirica era foarte sigur pe el că PSD nu va renunța la funcția de Primar al Iașului. Calculele i-au fost infirmate și panica s-a strecurat cu repeziciune în rândul susținătorilor edilului de Iași.

Dar chiar și în rândul susținătorilor s-a creat o divergență de opinie, cum îi place Primarului Chirică să spună.

În relația cu Dragnea, Primarul de Iași acuză în permanență că el este sancționat pentru delict de opinie. Nu se jenează însă, ca în raport cu colegii de la Iași, peste care se consideră stăpân absolut, să adopte exact aceeași atitudine pe care o condamnă la Dragnea.

Pentru că a îndrăznit să se abțină de la vot, Chirica l-a acuzat pe Ostaficiuc de FRACȚIONISM!

FRACȚIONISM? De când a început modernistul Chirica să folosească terminologie leninistă? Și mai interesant, de unde o cunoaște?

Întrebat de jurnaliști cum comentează acuzațiile formulate de Primarul Chirica, Marius OSTAFICIUC a lăsat să se înțeleagă că acuzațiile aduse lui Chirica ar fi adevărate. Parafrazându-l pe Churchill acesta a replicat: “dacă ați ști ceea ce știu eu (despre Chirica – n.r.) atunci fiți siguri că ați fi votat la fel ca mine”.

Jurist de meserie, Președintele Comisiei Juridice de la Consiliul Județean Iași, Ostaficiuc a mai precizat pentru Ziarul “Buna Dimineata Iasi”: “Eu sunt și moderator de profesie. Am instinctul acesta de a asculta ambele părți înainte de a lua o decizie. Mâine voi asculta cu atenție ceea ce au de spus și colegii de la organizația județeană. Ulterior vă asigur că voi lua o decizie, pe care o voi comunica public. Clar, ferm și asumat. Dar în cunoștință de cauză.”

Chirica îl consideră pe Ostaficiuc principalul pretendent la Presedinția Org. Municipale a PSD Iași în alegerile interne din această primăvară

Surse din interiorul PSD Iași, susțin că adevăratul motiv al contrelor dintre cei doi este mult mai punctual. Chirica îl consideră pe Ostaficiuc principalul pretendent la Presedinția Org Municipale a PSD Iași. Această perspectivă ar justifica atacurile îndreptate de Chirica împotriva lui Ostaficiuc.

REDĂM ÎN CONTINUARE COMUNICATUL TRANSMIS DE ORGANIZAȚIA MUNICIPALĂ A PSD IASI

Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD, cu participarea președinților Organizațiilor Locale din Municipiul Iași și a consilierilor locali municipali Iași întrunit în ședința extraordinară de astăzi, 7 februarie 2018, a luat la cunoștință din presă despre decizia Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj de la nivelul Organizației Județene a PSD Iași, prin care s-a decis excluderea din partid a domnilor Mihai Chirica – primarul Municipiului Iaşi, Gabriel Harabagiu – viceprimar al Municipiului Iași, Sorin Iacoban – președinte executiv al Organizației Municipale a PSD Iași, precum și sancționarea cu „avertisment” a domnilor Paul Corneliu Boișteanu – președintele Organizației Municipale a PSD Iași și Gabriel Teodorescu – secretar executiv al Organizației Municipale a PSD Iași.

În primul rând, Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD consideră că nu au fost întrunite condițiile prevăzute de statutul partidului pentru luarea deciziilor respective.

Domnul Mihai Chirica în calitatea sa de președinte al Organizației Municipale a PSD Iași a câștigat de o manieră zdrobitoare alegerile pentru Primăria Iași, obținând cel mai mare scor din istoria partidului. În plus, prin coordonarea alegerilor locale din 2016, domnul Mihai Chirica a contribuit decisiv la asigurarea unei majorități atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean. Mai mult, în decembrie 2016, și datorită prestației excelente a domnului Mihai Chirica, PSD Iași a obținut, la alegerile parlamentare, cel mai mare număr de senatori și deputați din istorie, cu toate că, în acel moment, partidul încă traversa o criză majoră de imagine.

De-a lungul ultimilor ani, domnul Mihai Chirica s-a implicat activ în viața de partid, depunând eforturi uriașe pentru reformarea partidului și refacerea încrederii cetățenilor în PSD Iași.

Astfel, domnul Mihai Chirica a reintrodus dezbaterile interne sincere și a redeschis porțile partidului către personalități ale orașului.

La rândul său, domnul viceprimar Gabriel Harabagiu nu merită să fie exclus din partidul în care activează de peste 15 de ani.

O asemenea decizie este cu atât mai nedreaptă cu cât domnul Gabriel Harabagiu nu a fost niciodată sancționat pe linie de partid, fiind întotdeauna un membru de partid loial și disciplinat. Ca și în cazul domnului primar Mihai Chirica este total nepotrivit pentru PSD Iași să renunțe la funcția de viceprimar într-un moment în care Iașul este considerat unul dintre cele mai dinamice și mai ofertante orașe ale României.

Cât îl privește pe domnul Sorin Iacoban, acestuia nu i se poate imputa decât faptul de a fi unul dintre cei mai activi și implicați membri de partid.

Ca deputat de Iași, domnul Sorin Iacoban s-a dovedit un excelent comunicator al partidului și al Iașului, făcând cunoscute problemele orașului și județului în plenul Parlamentului și căutând soluții pentru rezolvarea lor. Ne permitem să dăm afară astfel de oameni?

Cât îl privește pe domnul Sorin Iacoban, acestuia nu i se poate imputa decât faptul de a fi unul dintre cei mai activi și implicați membri de partid. Ca deputat de Iași, domnul Sorin Iacoban s-a dovedit un excelent comunicator al partidului și al Iașului, făcând cunoscute problemele orașului și județului în plenul Parlamentului și căutând soluții pentru rezolvarea lor. Ne permitem să dăm afară astfel de oameni?

Având in vedere toate aspectele de mai sus

Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD, cu participarea președinților Organizațiilor Locale din Municipiul Iași și a consilierilor locali municipali Iași întrunit în ședința extraordinară de astăzi, 7 februarie 2018, solicită în numele membrilor și simpatizanților de partid respingerea recomandărilor Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj de la nivelul Organizației Județene a PSD, revenirea la un dialog onest si constructiv între toate organizațiile partidului, precum și o mai strânsă colaborare între toate organizațiile PSD Iași pentru a duce la bun sfârșit marile proiecte ale municipiului Iași și județului Iași.

PAUL CORNELIU BOIȘTEANU Preşedinte PSD Municipiul Iaşi

LĂSAȚI UN MESAJ