Share

Primarul comunei ieșene Bârnova, Mihai Bălan, susține că va părăsi PSD în cazul în care conducerea Consiliului Județean Iași nu alocă fonduri pentru reabilitarea unui drum judeţean care traversează comuna sa

La sfârșitul anului trecut v-am adus la cunoștință demersul pe care l-am întreprins pentru reabilitarea completă a DJ248D.

Am înaintat toate acele adrese către autoritățile competente ale statului, care pot să ofere o soluție și să ducă la îndeplinire obiectivele noastre.

Comună Bârnova a fost dintotdeauna casa mea. Este comună în care m-am născut și totodată este comună de care vreau să mă bucur împreună cu voi că evoluăm, că suntem parte dintr-o țară modernă și că merităm mai mult.

La începutul mandatului, în anul 2016, comună noastră se afla într-o stare deplorabilă… Veteranii Bârnovei cunosc toate neregulile și neplăcerile prin care a trecut această comună.

Locuitorii care sunt alături de mine dinaintea preluării mandatului cunosc adevărul despre efortul depus pentru a ridica comună Bârnova din propria cenușă.

Cei care nu cunosc povestea comunei noastre sunt cei care doar aruncă cu noroi în noi, dând un alt sens tuturor faptelor pe care eu, împreună cu echipa mea, le-am făcut cu trudă pentru a avea o comună prosperă.

Din anul 2016 am aplicat pentru finanțarea a 12 proiecte de investiții(din care ne-a fost aprobat doar unul), însă primăria noastră din punct de vedere legislativ era de nedescris, sub orice imaginație. A trebuit să muncesc 2 ani, de dimineață până noapte, împreună cu toată echipa mea pentru a corecta toate neregulile comunei, pentru a repara ce altora nu le-a păsat.

Mihai BĂLAN: ”Acum, când primăria comunei Bârnova este pusă la punct, avem curajul să ne adresăm autorităților României. Acum ne putem face auziți fără să fim arătați cu degetul”

În nici un caz, comună Bârnova nu poate reabilita DJ248D, deoarece acest drum județean nu este în patrimoniul nostru, ci al autorităților județene. Prin urmare, doar aceștia pot interveni pentru reabilitare.

Așadar, dragi locuitori, pe această cale vreau să vă muțumesc din suflet pentru faptul că sunteți alături de mine. Uniți vom reuși să ne facem auziți și vom evolua.

Avem confirmarea de la Guvernul României că cererea, împreună cu petiția noastră, privind reabilitarea DJ248D a fost luată la cunoștință și urmează să fie analizată, de asemenea avem răspunsul din partea CJI, care ne asigură că anul acesta se vor începe lucrările.

Însă noi vrem fapte, nu vorbe, astfel că pe această cale, alături de dumneavoastră, vreau să fac un anunț foarte important:

Pentru că în acest mandat am muncit neclintit pentru prosperitate și pentru a ne face văzuți, nu voi accepta un refuz sau o amânare din partea autorităților privind reabilitarea DJ248D. Dacă odată cu venirea primăverii, nu vom avea utilajele statului la muncă în comună Bârnova mă voi retrage din partidul PSD. Nu voi accepta să rămân într-un partid care nu dă curs problemei expuse de un număr atât de mare de oameni.

Am fost și voi fi mereu alături de dumneavoastră. Câtă vreme voi fi la conducerea acestei primării, zilnic voi lupta neostenit pentru comună Bârnova”, a declarat Mihai BĂLAN, primarul comunei Bârnova.


Share
Citeste si   Suspiciuni de fraudă la locale. PNL nu exclude o cerere de renumărare a voturilor din sectoarele 1 și 5
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ