Share

Un sondaj realizat pe parcursul acestei săptămâni indica că aproximativ 30% dintre alegătorii francezi erau indeciși cu privire la alegerea noului președinte al Franței. Alegerile vor avea loc Duminică.

Întrebarea momentului este cum va influența acest eveniment cursul alegerilor prezidențiale din FRANȚA?

Atac armat pe Champs Elysees, în Paris. Un polițist și atacatorul, uciși. ISIS revendică atacul

Mai multe focuri de armă s-au auzi pe cel mai important bulevard din Paris și două persoane, un polițist și atacatorul, și-au pierdut viața în schimbul de focuri. Alți doi polițiști au fost răniți, transmite CNN. ISIS revendică atacul armat.

Citeste si   Preşedinţii Franţei şi Turciei au discutat telefonic despre criza din Mediterana de Est

UPDATE 21 aprilie, ora 7.34: Autorul atacului armat de pe Champs Elysee este un bărbat în vârstă de 39 de ani. El era cunoscut autorităților, fiind suspectat că s-a radicalizat. Între timp, poliţia franceză a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect. Potrivit mandatului de arestare, bărbatul a venit joi cu trenul în Franţa, din Belgia. Mandatul de arestare avertizează că suspectul este periculos, potrivit libertatea.ro.


CITEȘTE ȘI …

VIDEO. Vor ALEGE francezii IEȘIREA din Uniunea Europeană? Marine Le Pen: UE va MURI


UPDATE 21 aprilie, ora 07.05: Doi candidați la alegerile din Franța, lidera de extremă dreapta Marine Le Pen și conservatorul François Fillon, au anunțat joi seară anularea deplasărilor lor prevăzute vineri, după un atac armat comis pe bulevardul Champs Elysées din centrul Parisului, soldat cu moartea unui polițist.

Citeste si   #alegeriSUA/Bloomberg strânge 16 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe foştii puşcăriaşi din Florida să poată vota

Atacul din inima Parisului ridică tensiunea cu două zile înaintea alegerilor prezidențiale

UPDATE: 00.00 – Ministrul de Interne a infirmat știrea potrivit cărora al doilea polițist și-a pierdut viața. Pierre-Henry Brandet a precizat că un polițist este mort și alți doi grav răniți. De asemenea, oficialul a spus că un singur schimb de focuri a avut loc și că atacatorul a fost ucis în timp ce încerca să fugă.

Citeste si   Coronavirus: Vaccinul dezvoltat de compania Janssen începe să fi testat pe 60.000 de voluntari în SUA

Atacatorul ar putea fi un suspect aflat sub atenția serviciilor de securitate, dar această informație a fi confirmată în mod clar abia după verificarea amprentelor, informează realitatea.net.

UPDATE 23:30 – Unul dintre polițiștii răniți și-ar fi pierdut viața, conform unor surse din poliția pariziană, citate de The Telegraph.

UPDATE 23:00 – O tentativă de jaf ar fi avut loc pe bulevardul Champs-Elysees, în apropiere de locul atacului, scrie presa franceză.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ