Share

Recentul atac cibernetic mondial a avut la bază o tehnică furată de la Agenţia Naţională de Securitate Americană (NSA)

A afectat peste 200.000 de sisteme informatice din aproape 100 de ţări, atrag atenţia specialiştii care au analizat efectele asupra sistemului global.

În acest context Serviciul Român de Informaţii a precizat că nu poate estima impactul atacului informatic, dar a programat în această perioadă un exercițiu național de securitate cibernetică.

Citeste si   SECETA PEDOLOGICĂ face RAVAGII! Fermierii ieșeni așteaptă ajutoarele de la stat

Reprezentanţii Microsoft susţin că atacul cibernetic mondial ar trebui să fie un apel de trezire pentru guvernele naţionale.  O părere împărtăşită şi de Dr. Laurent Chrzanovski, expert în cyber securitate.

El spune la RFI, că în lume circulă instrumente dezvoltate de marile puteri în domeniu ajunse pe mâna hacker-ilor , iar guvernele naţionale nu sunt pregătite să le blocheze.

Citeste si   Care este scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru începutul de an școlar

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ