Share

Un nou val de atacuri cibernetice afectează spitalele din România. Tot mai multe instituții din sistemul sanitar rămân fără acces la date

Centrul național de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT-RO) a avertizat astăzi că “a identificat o creștere semnificativă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware la nivel național în ultima perioadă.

S-a observat faptul că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii și-au îndreptat atenția mai ales către instituții, în special către cele din domeniul sănătății.

Citeste si   INTERVIU cu Prof. Univ. Dr. Gabriel MURSA: ”Ne aflăm în an ELECTORAL, iar POPULISMUL este greu de STĂPÂNIT”

Accesul la date este blocat cu ajutorul unui software, Ransomware.

Acest software blochează accesul la fișierele stocate într-un sistem informatic, solicitând plata unei sume de bani în schimbul redobândirii accesului la acestea.

Măsurile luate pentru prevenirea infectării cu aceste tipuri de aplicații 

-nu deschideți fișierele primite prin e-mail decât în situația în care cunoașteți expeditorul, iar în cazul unei suspiciuni adresați-vă personalului de specialitate

Citeste si   PSD și-a anunțat CANDIDATUL pentru Primăria Muncipiului IAȘI în persoana Cameliei GAVRILĂ

-evitați accesarea ”ofertelor ” irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care le primiți (email, whatsapp, messanger, facebook etc.)

-asigurați-vă că aveți un backup al fișierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la rețea

-asigurați-vă că dispozitivele pe care le utilizați atunci când navigați online sunt updatate și au instalate soluții de securitate (firewall, antivirus, antimalware etc.)

Citeste si   Primăria GOLĂIEȘTI nu mai are PRIMAR! Sentinţa PENALĂ a rămas definitivă

Apelați numărul unic 1911 pentru raportarea acestor incidente accesați ghidurile puse la dispozție pe site-ul CERT-RO.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ