Share

TREI ZILE DEDICATE MEDIULUI, LA PALAS: ATELIERE ȘI DEZBATERI DESPRE ECOLOGIE ȘI EXPOZIȚII CU MATERIALE RECICLATE

În perioada 15 – 17 noiembrie 2019, ansamblul Palas Iași și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași organizează, alături de asociațiile Laboratorul Verde și Mai Bine, prima ediție a evenimentului „Zero deșeuri”. Ieșenii sunt invitați, în Atriumul Palas Mall, să ia parte la o serie de activități practice și artistice, care trag un semnal de alarmă privind impactul deșeurilor asupra mediului.

Ansamblul Palas Iași sprijină inițiativele ecologice și încurajează comunitatea să adopte un stil de viață sustenabil. În ton cu preocuparea sa pentru protejarea mediului, în week-end se vor desfășura numeroase activități „eco-friendly”

Vineri, 15 noiembrie, cei preocupați de mediu sunt așteptați, de la ora 12.00, la o scurtă scenetă – „Regele Deșeurilor”, urmată de o conferință de presă care anunță deschiderea evenimentului. De la ora 16.30, asociația Laboratorul Verde a pregătit seminarul „Bune practici – Zero Deșeuri în Europa”. De la 17.30, Salubris și Agenția pentru Protecția Mediului Iași vor susține un atelier de colectare separată a deșeurilor, iar în aceeași notă, Irina Breniuc, ambasador Zero Deșeuri, va dezbate cu cei prezenți, de la ora 18.30, cum se poate acționa pentru un Iași fără plastic.

Citeste si   EVENIMENT important în cadrul Spitalului de Recuperare din IAȘI! Ec. Carmen CUMPĂT: ”Tema evenimentului reflectă IMPORTANȚA cunoașterii rolului reabilitării MEDICALE într-un sistem medical dinamic”

Pe 16 noiembrie, de la ora 11.00, Palas le-a pregătit copiilor un atelier de pictură cu vopsea non-toxică și carton reciclat

De la ora 12.30, participanții vor afla cum pot recondiționa mobilierul într-un mod creativ, cu produse de zugrăvit care nu dăunează, de la Recondiționări by Ana. În intervalul orar 16.00 – 18.00, va avea loc Atelierul de Introducere în Ecologia Umană, cu cei de la Mai Bine, urmat de atelierul „Stil de Viață Durabil”, al celor de la asociația Laboratorul Verde. De la 19.00 la 20.00, ONG-urile de mediu au ocazia să își împărtășească ideile și să facă schimb de bune practici.

Citeste si   ROMPAK Pașcani oferă MĂȘTI angajatilor Spitalului Municipal PAȘCANI

Duminică, de la orele 11.00 și 16.00, copiii sunt invitați la atelierul de lectură „Ursulețul reciclează”, organizat de ParentIS

Tot de la ora 11.00, curioșii pot participa la atelierul de fabricare a săpunurilor din ulei alimentar uzat, al celor de la Lavorator. Evenimentul „Zero Deșeuri” se va încheia cu prezentarea de modă Entropia, de la ora 18.00. Articolele sunt realizate din materiale textile recuperate, colecția eco având la bază conceptul de zero deșeuri și up-cycling. Pentru realizarea acesteia au colaborat cei de Atelier REDU și Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.

În toate cele trei zile de eveniment, vor avea loc, în intervalul orar 10.00 – 22.00, o expoziție de obiecte din deșeuri reutilizate, organizată de Palatul Copiilor, campania de colectare a uleiului alimentar uzat, Uleiosul, a asociației S.T.U.P, precum și colectare de deșeuri de baterii, lămpi, telefoane mobile cu ECOTIC. De asemenea, Palas a pregătit și un Photo Booth tematic.

Citeste si   HAOS TOTAL la AEROPORTUL IAȘI! De 3 ani este BLOCAT un proiect de 10 milioane EURO

În plus, ca parte din evenimentul „Zero Deșeuri” va avea loc și un târg de produse alternative la cele pe care le folosim zi de zi

Târgul își propune să ofere publicului ieșean soluții pentru a folosi mai puține materiale de unică folosință, pentru a reutiliza, recicla și colecta selectiv.

Întreaga serie de activități se derulează cu sprijinul: CUIB – Centrul Urban de Inițiative Bune, Zero Waste Innovation Hub in Iași, Salubris S.A., Ecotic Moldova, Universitatea de Arte „George Enescu”, Atelierul REDU, Organizația Kasta Morrely,  ParentIS, Recondiționări by Ana, Asociația S.T.U.P. – proiectul Uleiosul, Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă și Europe Direct, Palatul Copiilor Iași, Lavorator.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ