Directorul Ateneului din Iaşi, Andrei Apreotesei, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că a depus formularele necesare pentru a obţine titulatura de Ateneul Naţional.

Andrei Apreotesei a precizat că, în prezent, instituţia pe care o conduce îndeplineşte toate criteriile pentru obţinerea unei astfel de titulaturi.

“Sunt foarte multe fonduri nerambursabile care pot fi accesate de la diverse instituţii ale statului dar trebuie să ai această denumire ‘naţional’. Discutând cu reprezentanţii Ministerului Culturii şi primarul Iaşiului, am ajuns la concluzia că îndeplinim toate criteriile necesare pentru acest lucru. Nu cred că este cineva în ţară care nu a auzit de Ateneul din Iaşi. Vom depune aceste acte şi dacă ordonatorul de credit, Consiliul Local, va fi acord, sperăm ca după şedinţa din luna septembrie să avem o nouă denumire, un nou statut. Cred că e un cadou binemeritat pentru cei 100 de ani de activitate ai Ateneului din Iaşi”, a afirmat Apreotesei.

Citeste si   21 de cadre MEDICALE și 16 PACIENȚI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie IAȘI au fost confirmați POZITIV cu COVID -19

În prezent, Ateneul din Iaşi se află sub patronajul Casei Regale. Ateneul a fost înfiinţat în urmă cu 100 de ani, în cartierul Tătăraşi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ