Share

Mare atenție la ciupercile pe care le consumați! Două persoane au ajuns în stare gravă la spital, după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare

O mamă și fiica ei, din comuna Țibănești au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au mâncat la cină, ciuperci congelate, pe care le-au primit de la un vecin. La câteva ore, au solicitat, prin apel la 112, ajutor medical. Cele două acuzau grețuri, vărsături și scaune diareice.

Citeste si   SERA Palmarium a Grădinii Botanice IAȘI va fi RENOVATĂ și se va redeschide în IARNĂ

Ele au fost preluate de echipaje medicale și transportate în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului ”Sfântul Spiridon”.

Femeia în vârstă de 59 de ani este internată în secția de Toxicologie pentru monitorizare și tratament, iar fiica de 15 ani a fost transferată la Spitalul Clinic pentru Copii ”Sfânta Maria”. Conform, purtătorului de cuvânt, pacienta a răspuns bine la tratament, iar acum este în stare bună. ”Pacienta este în stare bună, s-au rărit simptomele și se află internată la Secția de Toxicologie. Cel mai probabil va fi externată în cursul săptămânii”, a precizat Diana Cimpoeșu,. medic-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon”.

Citeste si   Asociația ROR spune STOP hărțuirilor prin campania "Stop Bullying!" în județul IAȘI

Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Spiridon” recomandă consumul ciupercilor care au aviz sanitar.

”Nu încurajez niciun fel de metode empirice, eu încurajez să se consume numai ciupercile din surse autorizate, dacă există verificare din punct de vedere al piețelor. Știu că sunt persoane care se consideră cunoscătoare, dacă au cunoștințe în sensul ăsta să folosească, dacă nu să consume numai ciuperci din surse autorizate”, a adăugat Diana Cimpoeșu,. medic-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon”

Citeste si   658 de pacienți cu test POZITIV COVID – 19 au fost EXTERNATI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ