Reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași atrag atenția cetățenilor asupra verificării valabilității actului de identitate, în contextul organizării Referendumului pentru revizuirea Constituției din perioada 6-7 octombrie.

Actul de identitate are setat, din aplicaţie, ca dată de expirare ziua naşterii. Nerespectarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează după caz, cu amenzi cuprinse între 40-80 lei.

„Reamintim cetăţenilor că exercitarea dreptului de vot se poate face numai în baza unui act de identitate aflat în termen de valabilitate şi în bună stare (nedeteriorat). Astfel, în cazul expirării termenului de valabilitate a actului de identitate, vă puteţi prezenta la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor la care sunteţi arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa cu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai puţin de 15 zile, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate. Solicitarea se poate face pe baza unei programări online sau a bonurilor de ordine eliberate zilnic la sediul nostru”, precizează directorul executiv al DLEP Iași, Marius Bodoga.

De la începutul anului, la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Iaşi, au fost procesate 49.519 de cereri, cu 7% mai multe față de cele consemnate în perioada similară a anului trecut.

Detalii despre prevederile legale ce vizează eliberarea unui act de identitate, aici

LĂSAȚI UN MESAJ