ideall.ro

Gabriel OPRIȘANU, Managerul Institutului de Psihiatrie Socola IAȘI se adâncește în abuzuri alături de asistenta Amalia IURAȘCU 

În urma dezvăluirilor cotidianului Bună Dimineața Iași, referitoare la ilegalitățile care se produc în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola, conducerea asigurată de managerul Gabriel Oprișanu a degenerat în acțiuni de intimidare la adresa jurnaliștilor.

Este vorba despre o plângere penală făcută de către asistenta Amalia Iurașcu la IPJ Iași. Aceasta reclamă redacția Bună Dimineața Iași pentru divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, în articolul “Final de mandat pentru Amalia Iurașcu, directorul de îngrijiri al Institutului de Psihiatrie Socola, sau pauză de orientare?”.

Iurașcu face referire la internarea surorii sale la Pavilionul 1 Femei din cadrul Socola. Dar uită să precizeze că numele și datele medicale ale pacientei nu au fost date publicității. Pe de altă parte, această plângere ar fi trebuit să fie clasată din prima secundă de către IPJ Iași pentru că lipsește obiectul plângerii, cotidianul Bună Dimineața Iași neavând acces la datele indicate ca fiind “secret de serviciu” din cadrul Institutului de Psihiatrie SOCOLA.

sensodays.ro

Mai mult, într-un mesaj oficial transmis pe adresa de email a cotidianului Bună Dimineața Iași, Ministerul Sănătății aflând despre această plângere a asistentei de la Socola, a adus lămuriri suplimentare, pe care redacția nu face decât să le publice.

PRECIZĂRILE MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII:

La plângerea făcută la Poliția Iași de IURASCU AMALIA, fostă director de îngrijiri, actual asistent șef la sectia II femei, iubita managerului Oprișanu Gabriel de la Institutul de Psihiatrie Socola Iași, plângere în dosarul penal nr. ……  prin care se reclamă divulgari ale secretului profesional la internarile pacientei C.L., sora Amaliei Iurașcu ar trebui să se mai scrie și de internarea din – secția exterioară Bârnova I Cronici, a institutului, medic curant Dr. Mucenica Carmen perioada 22.02.2019-27.02.2019.
Sora Amaliei Iurascu nu a fost nicio secundă în secția Bârnova, ea fiind internată permanent în spital centru/ sectia VII acuți pavilion 6 femei/ de la moartea bunicii sale fie în secția I femei, fie în secția VI femei.

Managerul Oprisanu Gabriel a chemat de acasă pe șeful de secție dr. Mucenica Carmen,  în preajma Crăciunului și a obligat să scrie în FALS  că o internează pe cumnata sa C.L. în secția Bârnova în perioada 22.02.2019-27.02.2019.

Pacienta C.L., sora Amaliei Iurașcu, nu a fost niciodată la secția Bârnova. Ea este în continuare la secția VII acuți pavilon VI femei chiar daca apare ca externată. Sora Amaliei Iurașcu, iubita managerului Oprișanu Gabriel nu a părăsit nicio zi Institutul de Psihiatrie Socola Iași spital centru, de la moartea bunicii sale adica noiembrie 2018. Cum se explică că fratele Amaliei Iurascu, Bogdan Asachi, curator, încasează banii ca însoțitorul surorii sale C.L. când aceasta este internată continuu în spitalul Socola?”.

Concluzie

Apreciem acest demers al asistentei Iurașcu ca fiind o încercare de INTIMIDARE a presei din Iași, care deconspiră abuzurile și ilegalitățile din cadrul Institutului de Psihiatrie SOCOLA din Iași.

 

 

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ