Share

Anchetă a DSP după ce șase copii din Șcheia au ajuns la spital; aceștia au băut lapte la școală

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a demarat o anchetă epidemiologică după ce șase copii din localitatea Șcheia au ajuns la spital la scurt timp după ce au băut laptele primit prin programul național guvernamental.

Citeste si   Alegeri locale 2020! Cum se VOTEZĂ în orașele și municipiile din județul IAȘI?

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, a declarat că cei șase copii au ajuns la unitatea medicală, după ce au consumat la școală din produsele oferite prin programul “laptele și cornul”.

Starea copiilor nu a fost gravă, doi dintre ei fiind externați în cursul aceleiași zile, iar alți patru urmează să părăsească unitatea medicală joi.

“Prezentau fenomene digestive care au apărut după consum de lapte, dar nu au fost într-o stare generală gravă. Examenul bacteriologic, dacă va fi să iasă pozitiv, este la nivelul Direcției de Sănătate Publică. În prezent, au o stare generală bună și cred că în cursul zilei de azi vor pleca și ceilalți patru acasă”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Primarul localității Șcheia, Dănuț Ababei, susține că laptele a fost livrat în ziua în care a fost consumat și a fost ținut în frigider până la distribuire.

Citeste si   Alegeri locale 2020! Cum se VOTEZĂ în orașele și municipiile din județul IAȘI?

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ