Share

Localnicii din Gura Bohotin, pot coace pâine sau cozonaci, în centrul satului. Aici a fost construită o vatră de cinci metri lungime şi trei metri înălţime, la iniţiativa primarului, pentru a se păstra tradiția.

De aproape o lună, câţiva dintre cei care primesc ajutor social de la primărie au terminat lucrările la cuptorul construit din initiativa primarului. Aici oamenii din sat vin oricând doresc, coc pâine, cozonaci sau fac un gratar.

Initiativa a venit din dorința de a păstra tradiția și pentru ca cei mai tineri sa stie cum se facea cu ani în urma pâinea.

„Am zis ca vreau să fac în fiecare sat, să văd cum se mişcă ideea, fac în fiecare localitate, am cinci sate în comună, să fac în fiecare sat, nu ştiu dacă o să mai coacă în zece ani, dar măcar să rămână tradiţia, să ştie cei tineri cum se făcea pâinea”, a declarat Dănuţ Rotaru, primarul comunei Gorban.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

1 COMENTARIU

  1. Intrebati cat a costat acest cuptor, si daca este functional. Primarul aduce colacii si cozonacul facuti in cuptorul lui personal si se lauda ca a construit cel mai prolific cuptor. DNA oare nu poate intreba cati bani a costat cuptorul si parcul de acolo unde nu se duce nimeni ?

LĂSAȚI UN MESAJ