Share

6,23 milioane de lei pentru spitalele subordonate de Consiliul Județean

Consiliul Județean a redirecționat ieri (26.03 – n.r), 6,23 milioane de lei către cele șase spitale din subordine, pentru achiziția în regim de urgență de echipamente, aparatură, materiale de dezinfecție și aparate speciale pentru lupta cu pandemia Covid – 19.

Prin urmare, proiectele adoptate ieri în ședința de Consiliu Județean, redirecționează 6,23 de milioane de lei către cele șase spitale din subordine, pentru achiziția în regim de urgența de echipamente, aparatură, materiale de dezinfecție și aparate speciale pentru lupta cu epidemia provocată de Covid-19.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

Banii provin din transferarea unor sume alocate inițial pentru manifestări culturale ce nu vor mai avea loc în contextul epidemiei și din excedentul bugetar al Consiliului Județean Iași.

Spitalul de Boli Infecțioase primește astfel 583 mii lei, la Spitalul ”Cuza Vodă“ ajung 411,5 mii lei, Neurochirurgie – 1.089,5 mii lei deoarece este în linia a doua,  Spital ”Sf. Maria“ – 400 mii lei, Pneumoftiziologie – 283 mii și ”Elena Doamna“ – 181,5 mii lei.

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

Carmen DOROBĂȚ: ”Mulțumim președintelui Maricel Popa, parlamentarilor, consilierilor, care s-au interesat de situația din spital și au donat 400000 lei pentru materiale de protecție și sanitare”

În ședința CJ de ieri consilierii au aprobat pentru Spitalu de Boli Infecțioase o rectificare bugetara: 83000 lei  pentru investiții și 500 000 pentru bunuri și servicii. Deasemenea CJAS a onorat contractul și în urma discuțiilor cu domnul Țibichi asa cum am agreat am primit în plus 200000 pentru servicii medicale. Mulțumim astfel acestor doua foruri decizionale pentru înțelegerea acestui moment din punct de vedere medical și uman. 

Mulțumim de asemenea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei care trimite masa calda la prânz angajaților.
Mulțumim președintelui Maricel Popa, parlamentarilor, consilierilor, care s-au interesat de situația din spital și au donat 400000 lei pentru materiale de protecție și sanitare”, a declarat Carmen DOROBĂȚ, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Citeste si   VIDEO - INTERVIU cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ