Share

Ieri, 18 septembrie 2019, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare

Consiliul Județean Iași, reprezentat de președintele CJ, Maricel POPA, a emis ieri, ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Spitalului de Copii ”SF. Maria”.

Contractul de lucrări a fost semnat în luna mai 2019 cu firma DAROCONSTRUCT  SRL, dar a inclus și serviciile de proiectare, din acest motiv lucrările au început în a doua parte a lunii septembrie.

Conform proiectului, constructorul va efectua lucrări de refacere a infrastructurii, izolare
termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit,realizare a sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale.

Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat.

Reabilitarea se va desfășura pe tronsoane, ținându-se cont și de modul în care au fost
proiectate rețelele electrice, de apă și canalizare și va duce la creșterea eficienței energetice a celor trei corpuri componente ale imobilului dat în folosință în anul 1970, care are o suprafață utilă de 18.668,38 mp.

DAROCONSTRUCT  SRL va încasa circa 80 milioane lei (fără TVA) pentru a reabilita și mderniza spitalul

DAROCONSTRUCT  SRL va încasa circa 80 milioane lei (fără TVA) pentru a reabilita spitalul, și este pentru prima dată, de după 1970, când unitatea spitalicească va trece printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

Spitalului de Copii ”SF. Maria” are o suprafață construită la sol de 2817 mp și una utilă de 18.668,38 mp, fiind  dat în folosință în anul 1970 și nu a mai fost reabilitat niciodată până acum.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121 milioane lei (inclusiv TVA), sumă ce cuprinde și restul contractelor necesare în astfel de proiecte, de la consultanță și până la dirigenție de șantier.

Astăzi am semnat ordinul de începere a modernizării Spitalului de Copii ”Sf. Maria”, cel mai mare spital de pediatrie din Moldova și al doilea pe țară. Deoarece nu s-a mai realizat lucrări din 1970, acest proiect este foarte important pentru noi, pentru conducerea spitalului și totodată pentru cetățeni. Din suma alocată proiectului, Consiliul Județean Iași alocă 6 milioane de Euro. Tot în acest an, în cadrul spitalului se va primi și aparatură de la Ministerul Sănătății”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel POPA.

Este un moment important pentru noi, ca organizație că astăzi încep lucrările de reabilitare. Este un obiectiv de importanță pentru Iași și pentru întreaga regiune a Moldovei. Doresc să mulțumesc colectivului care s-a implicat în acest proiect. În momentul venirii mele în Spitalul de copii, cunoșteam situația economică, ulterior aflând despre acest proiect important. Venirea mea constă în a aduce acest spital într-un echilibru economic. În prima lună a venirii mele, am recuperat deficitul de 6 miliarde înregistrat în primul semestru și am obținut în plus 3 miliarde, deci veniturile au crescut cu 9 miliarde”, a declarat directorul Spitalului de Copii ”SF. Maria”, Corneliu MIHAI.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ