Share

Constructorii contractați de Primăria Municipiului Iași au început lucrările de supralărgire a bulevardului Tudor Vladimirescu, pe porțiunea cuprinsă între Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului și podul Tudor Vladimirescu.

În prezent, circulația în zonă se desfășoară cu dificultate, elementele constructive ale străzii fiind necorespunzătoare pentru o stradă din mediul urban

Necesitatea lucrărilor este motivată de faptul că în zona intersecției bulevardului Tudor Vladimirescu cu bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron (în dreptul facultății menționate) traseul se îngustează de la trei la două benzi pe sensul de mers spre podul Tudor Vladimirescu.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

În prezent, circulația în zonă se desfășoară cu dificultate, elementele constructive ale străzii fiind necorespunzătoare pentru o stradă din mediul urban

În plan, traseul studiat are lungimea de 83 de metri. Profilul transversal pe sectorul propus lărgirii pe sens este următorul: partea carosabilă de 2 × 3,5 metri, pistă bicicliști de 1,5 metri și spațiu verde.

Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Lucrările de supralărgire a bulevardului Tudor Vladimirescu fac parte dintr-un pachet care include și modernizarea străzilor Viticultori, I. I. Mironescu, Roşcani, Ţicăul de Jos, Timpului, Șt. O. Iosif şi Dochia.

Executantul lucrărilor este asocierea SC Alpenside SRL – SC Concret Drum SRL, în cadrul unui contract în valoare de 17.488.376,04 lei, fără TVA (20.811.167,49 lei, cu TVA). Contractul presupune realizarea de lucrări pe o lungime totală de străzi de 6.982 de metri, cu o durată de execuţie care variază între opt şi 14 luni.

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

Modernizarea acestor artere de circulaţie face parte din obiectivul mai amplu al reabilitării infrastructurii rutiere în cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu şi Ţicău.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ