Transgaz a început etapa de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău, obiectiv declarat de interes național în Republica Moldova

Transgaz a preluat, anul trecut, Vestmoldtransgaz, operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport Gaze Naturale din Republica Moldova.

Ministerul Economiei vine cu informații de ultimă oră despre obiectivul de investiții privind construcția gazoductului Ungheni-Chișinău. Administratorii Vestmoldtransgaz au semnat, ieri, contractul de achiziție lucrări pentru construirea complexului administrativ Ghidighici.

Evenimentul marchează începerea lucrărilor pentru obiectivul de investiție referitor la construcția gazoductului Ungheni-Chișinău și implementarea unor măsuri pentru operarea, exploatarea și întreținerea conductei de transport gaze naturale Iași-Ungheni-Chișinău, obiectiv declarat de interes național în Republica Moldova.

În cazul loturilor pentru care nu au fost depuse oferte conforme cu prevederile documentației de atribuire, Vestmoldtransgaz, a reluat procesul de achiziție și a inițiat recent 5 proceduri de licitație deschisă, la care se așteaptă să primească oferte până la data de 21 ianuarie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ