Share

Instituția Prefectului – Județul Iași, în baza prerogativelor legale, a demarat plata indemnizațiilor pentru persoanele care au activat în cadrul secțiilor de votare de la alegerile locale tocmai încheiate.

Activitatea a fost planificată pe parcursul a două săptămâni, până pe 16 Octombrie, prin activarea a trei ghișee pentru secțiile din Municipiul Iași.

Pentru secțiile de votare din județ plățile vor fi făcute prin intermediul primăriilor.

Citeste si   5.028 CAZURI noi de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Planificarea plăților poate fi consultată la adresa: https://is.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/49/2020/10/Program-plati-alegeri-locale-2020.pdf .

Am prelungit perioada de realizare a plăților la ghișeele noastre de la o săptămână, cât era în mod obișnuit, la două săptămâni. De asemenea oamenii trebuie să știe că pot ridica acești bani de la Instituția Prefectului – Județul Iași pe parcursul a trei ani. ”, a declarat prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

Au dreptul a indemnizația prevăzută de lege toți membrii secțiilor de votare (în sumă de 775 lei net) , operatorii tabletelor, vicepresedintii și președinții secțiilor de votare (în sumă de 1225 lei net). Pentru alegerile locale au fost organizate un număr de 255 de secții în Municipiul Iași și alte 504 secții în restul județului.

Citeste si   Studenții TUIAȘI dau viață campusului! În Tudor Vladimirescu s-a inaugurat un PARC cu mobilier URBN unic în IAȘI

Având în vedere situația evoluției răspândirii epidemiei de SARS-COV2 un echipaj de jandarmi asigură respectarea măsurilor de distanțare și purtare a măștilor de protecție de către cei care se așează la rând pentru a ridica indemnizațiile.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ