Share

Politicienii noștri redescoperă ”terenul”

Până la startul campaniei electorale, aleșii noștri au ales să mai plece ”pe teren”, că așa este în anii electorali.

Maricel Popa, șeful Consiliului Județean, a anunțat că s-a întâlnit cu crescătorii de oi și capre, a mai anunțat 20 locuri de muncă noi la spitatele din subordinea Consiliului Județean, pentru a încheia cu anunțul lansării licitației pentru asfaltare, pe o serie de tronsoane din județ. A mai anunțat ceva lucrări pe la Aeroport și cam atât. Evident, mai apare câte o declaraţie critică la adresa PNL.

Costel Alexe, anunță că ieșenii, vor beneficia de prime de casare mărite, prin programele Rabla, Rabla Clasic, Rabla Electrocasnice

PNL Iași, a preferat să anunțe că primarul PNL din comuna Ceplenița, va cheltui 900.000 costel-alexe-spune-ca-nu-ministerul-mediului-trebuie-sa-rezolve-poluarea-din-capitalalei, să facă rigole de-a lungul șoselelor din comună. Costel Alexe, Ministrul Mediului, anunță că ieșenii, ca alți români, vor beneficia de prime de casare mărite, prin programele Rabla, Rabla Clasic, Rabla Electrocasnice, că se va crește prima de casare pentru motociclete, că vor fi programe de finanțare, a eficientizării energetice a locuințelor. Rodica Popa, consilier local și lider PNL Mogoșești, anunță că în comună, a fost păstrat un preț ”decent ” pentru transportul intrajudețean, reușindu-se ”aplanarea unui conflict”.

Citeste si   ”Legile Puterii”|Cătălin Predoiu, anunț de ultim moment despre extrădarea fugarilor români. De ce nu sunt aduși în țară și câți sunt urmăriți

Vicepreședintele PMP, deputatul Petru Movilă, a reluat ideea că PMP,  nu va susține anticipatele

PMP Iași, a preferat să alterneze prezentarea activităților naționale, chiar europene (interviuri cu europarlamentarul Traian Băsescu), cu activitățile ”de teren”. Vicepreședintele PMP, deputatul Petru Movilă, a reluat ideea că PMP,  nu va susține anticipatele. Deputatul Petru Movilă, a distribuit fotografii, de la întâlnirile cu cetățenii din orașul Hârlău. Tot PMP, prin Sorin Olariui, a organizat o conferință de presă despre parcări rezidențiale și sensuri unice în Municipiul Pașcani. Totodată, a anunțat că a votat pentru majorarea, de la 1 martie a valorii unui tichet de masă la 20 de lei.

Citeste si   Mircea Geoană, despre noile tehnologii NATO și pandemia de COVID: "Ignorarea ne va pune pe noi înşine în pericol"

USR și PLUS au ales pentru Iași, să aibă exclusiv atitudini critice și să exprime idei pentru viitor. Neavând reprezentare politică în forurile locale și județene, mare lucru nu aveau de făcut.

Liviu Iolu, propunerea PLUS pentru Primărie, a comparat planurile lui Mihai Chirica cu ”desene animate cu Mickey Mouse”.

Cosette  Chichirău, a criticat decizia Senatului de a menține detașările de la privat la stat, care îl avantajează pe Mihai Chirica

Totodată, deputata USR, a declarat că va lupta pentru decongestionarea traficului în Iași. USR Iași a criticat și faptul că Tudorel Toader, ca de altfel orice rector de universitate din România, va putea să aibă un număr infinit de mandate (s-a ridicat limita de două mandate), acuzând că se va menține ”imixtiunea politicului în mediul universitar”. Singurul care a vorbit despre strategia de viitor a USR pentru Iași, a fost Filip Havarneanu, liderul municipal USR. El a criticat condițiile în care învață elevii ieșeni, atât în mediul urban și mediul rural, afirmând că educația este o prioritate pentru USR.

Citeste si   Liderul USR Dan Barna are COVID-19, Anunțul a fost făcut pe Facebook

ALDE Iași, prin Radu Botez, a postat ceva legat de fluidizarea traficului din Iași, iar liderul ALDE Iași, deputatul Varujan Vosganian, a continuat seria amintirilor politice și a cugetărilor de filosofie politică, cu care ne-a obișnuit.

Faptul că Guvernul Orban II, va ajunge în fața Parlamentului la 24 februarie 2020, va paraliza activitatea guvernamentală și parlamentară, între un stil ”laissez-faire” și un stil ”dolce far niente”.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ