Share

Christopher Rivas, un tânăr pescar în vârstă de 23 de ani, din Barobo, pescuia împreună cu prietenul său, undeva în larg.

La un moment dat, cei doi au zărit un iaht plutind în derivă. Se întâmpla pe 25 februarie, în jurul orei 16:30. Primul lucru care le-a atras atenţia a fost pânza vasului, care părea sfâşiată.

Fără să stea prea mult pe gânduri, bărbaţii şi-au luat inima în dinţi şi s-au apropiat de iaht. Peisajul era înfiorător şi totuşi au decis să deschidă cabina. Ceva le spunea că acolo vor găsi răspunsul la toate întrebările pe care şi le-au pus din momentul în care au urcat la bord. 

În întunericul care pusese stăpânire pe încăpere au zărit trupul unui bărbat. Când s-au apropiat, au îngheţat de spaimă! Într-adevăr, în faţa lor stătea un bărbat al cărui trup era mumificat. Stătea pe scaun, uşor aplecat deasupra unei mese pe care erau înşirate zeci de scrisori, fotografii şi mai multe documente. După ce şi-au aruncat ochii pe câteva hârtii, pescarii şi-au dat seama că cel care stătea în faţa lor era Manfred Fritz Bajorat, un cetăţean german în vârstă de 59 de ani. Părea că încerca să dea un telefon, când a murit…

Imediat, cei doi au chemat Poliţia. “Nu există indicii care să ateste prezenţa unei alte persoane la bord. Mai mult, nu au fost găsite nici arme care să conducă la ipoteza unei crime”, a declarat Goldie Lou Siega, un purtător de cuvânt al Poliţiei.

Un singur lucru era cert: corpul bărbatului fusese mumificat după ce a stat zile întregi în aerul sărat.

Autorităţile au ridicat trupul neînsufleţit pentru a efectua autopsia. Cel mai probabil, acesta suferise un stop cardiac.

După ce au cercetat în amănunt cabina, poliţiştii au descoperit mai multe fotografii, haine şi conserve. Cu ajutorul pozelor, au reuşit să stabilească identitatea bărbatului. Dar asta nu era totul… Mai multe scrisori de dragoste au fost găsite ascune în cabină. Una din ele a atras atenţia anchetatorilor. Era adresată soţiei lui Manfred, Claudia, care fusese răpusă de cancer la 53 de ani, pe 2 mai 2010: “Am mers pe acelaşi drum 30 de ani. Apoi, puterea demonilor a fost mai mare decât dorinţa ta de a trăi. Te-ai dus… Fie ca spiritul tău să-şi găsească pacea. Al tău, Manfred”.

În prezent, ambasada Germaniei de la Manila colaborează cu autorităţile locale pentru a găsi familia bărbatului. Se pare că acesta are o fiică, pe numele său Nina, care ar fi căpitan de vas, la fel ca tatăl său. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ