Share

Cât vor rezista autobuzele noi în târgul frumos al Iașului?

Primele 12 autobuze din lotul de 88 Isuzu Citiport au fost prezentate în mod oficial joi, 5 octombrie. Noile mijloace de transport public vor intra în circulație pe traseele Companiei de Transport Public chiar din această săptămână. Autobuzele prezentate fac parte dintr-un lot de 88 de unități, achiziționat de municipalitate printr-un credit BERD în valoare de 15 milioane de euro.

Excelența Sa Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia prezent în România

Alături de primarul Mihai Chirica, la eveniment au participat și Excelența Sa Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Mukerrem Aksoy, atașatul economic al aceleiași ambasade, Murat Demiray, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Yusuf Tugrul Arikan, director general al Anadolu Isuzu Otomotiv Turcia, și Adrian Butucă, consulul onorific al Republicii Turcia la Iași.

În prezent, sunt 12 autobuze noi, iar săptămânile viitoare vor mai veni câteva loturi. Până la sfârșitul anului vor mai ajunge la 60 de unități, iar în primul trimestru al anului viitor vor veni și restul până la 88. Primul autobuz nou cumpărat are numărul de parc 1918, la fel ca și anul Marii Uniri.

„Suntem foarte activi în ceea ce privește zona de export. Vindem produsele noastre în peste 30 de țări, iar în 2020 intenționăm să avem în portofoliu livrări în 60 de țări. Ne pregătim și pentru viitor.

Am lansat un centru de cercetare și dezvoltare foarte bun. Chiar acum ne aflăm în faza în care dezvoltăm vehicule cu surse alternative de combustie. Testăm autobuze propulsate electric, de 12 până la 24 metri lungime, și sperăm ca în viitorul foarte apropiat să le putem prezenta și la Iași”, a declarat Yusuf Tugrul Arikan, director general al Anadolu Isuzu Otomotiv Turcia.

Mijloacele de transport asigură condiţii optime de acces pentru persoanele cu dizabilităţi

Mijloacele de transport asigură condiţii optime de acces pentru persoanele cu dizabilităţi și sunt echipate şi cu un sistem de supraveghere video în interior şi exterior. Ca noutate pentru Iaşi, noile autobuze sunt echipate cu un sistem de numărare a pasagerilor. Astfel, vor putea fi cunoscute cu exactitate fluxurile de călători care utilizează acest mijloc de transport în comun.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ