Share

Primarul Mihai Chirica a emis ilegal o autorizație de construcție. Aceasta a fost atacată în instanță 

Având în vedere solicitările din partea mass-media cu privire la Autorizația de construire numărul 1062 din 19.10.2018 pentru ”Împrejmuire teren proprietate – conform PUZ aprobat prin HCL nr. 96/28.02.2018” (zona Oancea-Tătărași) emisă de Primarul municipiului Iași, Instituția Prefectului – județul Iași face următoarele precizări:

În urma unor sesizări depuse la Instituția Prefectului – județul Iași cu privire la legalitatea autorizației de construire numărul 1062 din 19.10.2018, la nivelul instituției au fost verificate toate actele care au stat la baza emiterii respectivei autorizații. Totodată, s-a solicitat un punct de vedere cu privire la legalitatea emiterii autorizației de construire de la Inspectoratul de Stat în Construcții. Atât analiza realizată la nivelul Instituției Prefectului, cât și cea transmisă de către specialiștii Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) au identificat elemente de nelegalitate, concluzia fiind că autorizația de construire trebuie să fie atacată în instanță.

Citeste si   DESCINDERI ale Corpului de Control al M.T. la Compania Națională de DRUMURI! Urmează DRDP IAȘI!?

Conform oficialilor ISC, autorizația de construire a fost emisă în baza unui certificat de urbanism incomplet, soluția tehnică pentru realizarea gardului nu respectă reglementările urbanistice stabilite prin documentația de PUZ aprobată prin HCL 96/2018, planul de situație din documentația tehnică nu este întocmit pe un suport topografic vizat de OCPI Iași, limitele de proprietate nu sunt respectate etc. Astfel, ISC a transmis o sesizare expresă către Instituția Prefectului – județul Iași pentru a solicita instanței de contencios administrativ anularea Autorizației de construire nr. 1062/2018.

Citeste si   În județul IAȘI s-au ocupat peste 17.000 dintre locurile de VACCINARE disponibile până pe 31 ianuarie

Astăzi am semnat acțiunea în instanță, dosarul fiind depus la Tribunalul Iași. Din acest moment, autorizația de construire este suspendată de drept, iar lucrările nu mai pot avansa până la o decizie a instanței. Voi veghea în continuare la respectarea cu strictețe a legii, prevederile legale fiind obligatorii pentru toți cetățenii”, a declarat prefectul Marian Șerbescu.

Citeste si   Se întorc ELEVII la ȘCOALĂ din 8 FEBRURIE!? Vezi ce a DECLARAT șeful STATULUI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ