Share

Începe să devină realitate Autostrada A7 Siret-Suceava-Pașcani-București.

„Am făcut multe demersuri cel puțin în ultimii ani pentru ca acest vis să înceapă să prindă contur”

În data de 06.08.2020 Compania Națională de Investiții și Autostrăzi a anunțat cine sunt câștigătorii licitațiilor pentru întocmirea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice.

„Mare bucurie, de aici în colo se intră în linie dreaptă, tot tronsonul de

la Siret până la Ploiești practic în momentul de față se află în proiectare. Dacă vor fi sprijiniți de autoritățile locale și județene și am de gând Consiliul Județean Suceava și primăriile de pe traseul acestor autostrăzi să pună umărul să îi sprijinim pe cei care fac proiectarea se poate scurta durata celor 24 de luni.

Compania poartă discuții în momentul de față pentru un contract cadru pentru cadastru și expropriere care să se facă pentru că aceste lucrări înseamnă despăgubiri către proprietarii  terenurilor”, a declarat Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur.

România va primi începând de anul viitor, 80 de miliarde de euro din care 16 miliarde pentru autostrăzi 

De asemenea se caută soluții ca această autostradă să fie finanțată din câte am discutat și cu Conducerea Ministerului pe acel program de reziliență se cheamă cu UE în cadrul celor 80 de miliarde de euro care România îi va primi începând de anul viitor, pentru autostrăzi circa 16 miliarde, 1,8 miliarde ar fi autostrada care să lege Suceava de București.

Pentru mine este foarte îmbucurător că acest traseu este agreat de Comisia Europeană, nu este scump și nu are porțiuni de restricții în arii protejate și situri. Am văzut că pe porțiunea Ploiești-Focșani proiectantul a terminat lucrarea cu câteva luni mai repede. Același lucru se poate întâmpla și la Suceava cu sprijinul nostru și categoric se va întâmpla.

„Eu cred că trebuie să trecem de la faza de apă, canal, drumuri care bineînțeles vor continua, la autostrăzi pentru scoaterea din izolare a Bucovinei și a județului Suceava”

„Dragi suceveni, Guvernul Liberal a luptat pentru legătura Moldovei, a Bucovinei cu capitala țării cum a luptat și luptă pentru legătura Bucovinei și a Sucevei cu vestul României și cu occidentul, de aceea marile provocări pentru noi în perioada următoare sunt Autostrada A7 Siret-Suceava-București și Autostrada Nordului A14 Suceava-Vatra Dornei-Dej-Satu Mare-Budapesta.

Asta înseamnă civilizație, dezvoltare și eu cred că trebuie să trecem de la faza de apă, canal, drumuri care bineînțeles vor continua, la autostrăzi pentru scoaterea din izolare a Bucovinei și a județului Suceava”, a  mai declarat Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur.


Share
Citeste si   ALEGERI LOCALE 2020! Prezența la urnele de vot la ora 19:00: peste 253.526 de suceveni și-au exercitat dreptul la vot până la această oră
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ