Share

România va avea la dispoziție, în următorii patru ani, 30,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru redresarea economiei după pandemia de Covid, bani alocați prin mecanismul de redresare numit NextGenerationEU.

Suceava ar putea beneficia de finanțarea Autostrăzii Pașcani – Suceava – Siret și a unui drum expres până la Botoșani

Programul NextGenerationEU alocă României 30,4 miliarde de euro care vor fi împărțiți pe 3 mari piloane. Pentru investiții în infrastructură și în eficiența energetică sunt prevăzuți 21,4 mld. euro.

Citeste si   Primarul Ion LUNGU: „Continuăm MODERNIZAREA străzilor din municipiul SUCEAVA”

Între proiectele propuse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, se află Autostrada Pașcani-Suceava-Siret în valoare de 638 milioane euro, pe o distanță de  101,5 km. 

De asemenea, printre proiectele propuse spre finanțare se află și drumul expres Botoșani – Suceava DX 5.

Autostrada A8 nu se află pe lista de investiții a guvernului.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 422.852 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

În noiembrie, România trebuie să trimită la Comisia Europeană un Plan Național de Recuperare și Reziliență

Pentru a beneficia de aceste fonduri, România trebuie să trimită în noiembrie la Comisia Europeană un Plan Național de Recuperare și Reziliență (PNRR), care trebuie aprobat înainte de a fi pus în practică.

Din totalul de 30,4 miliarde de euro, granturile nerambursabile sunt de 13,7 miliarde euro, iar împrumuturile la dobânzi avantajoase, atrase de Comisia Europeană în numele tuturor statelor membre, sunt de 16,6 miliarde euro.

Citeste si   Au început pregătirile pentru ALEGERILE PARLAMENTARE! 377 buletine de vot pentru SENAT și 666.377 buletine de vot pentru CAMERA DEPUTAȚILOR au ajuns la SUCEAVA

Important este și faptul că, cei 30,4 miliarde de euro trebuie cheltuiți de România în următorii 4 ani.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ