Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Iași au descoperit și confiscat aproximativ 7.000 de pachete cu țigări de proveniență moldovenească, pe care patru cetățeni români încercau să le transporte într-un autoturism tractat și pe care, ulterior, intenţionau să le comercializeze pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 23 septembrie, în jurul orei 17.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pentru control, pe DE 583, între localitățile de frontieră Vulturi și Cârlig, un autoturism marca Mercedes Benz E 320, înmatriculat în Lituania, ce tracta un alt autoturism, marca Mercedes Benz Vaneo, înmatriculat în România, în care se aflau patru bărbaţi, câte doi în fiecare mijloc de transport.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățenii români, Florin C, Daniel R., Ioan H. și Constantin P., cu vârste cuprinse între 29 și 43 de ani, toți domiciliați pe raza județului Iași.

Totodată, polițiștii de frontieră au observat în interiorul autoturismului tractat mai multe colete voluminoase, fapt pentru care autovehiculele, împreună cu cele patru personae, au fost conduse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au fost stabilit că în autoturism se aflau nouă colete cu țigări de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova, care conțineau în total 6.980 pachete țigări, în valoare de 41.240 lei.

Cei patru barbaţi au declarat că au achiziţionat ţigările de la un bărbat din localitatea Bivolari şi intenţionau să le comercializeze pe piața neagră de desfacere din Iaşi.

În cauză, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, cele două autoturisme, în valoare de 16.500 lei, au fost indisponibilizate, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ