Share

Tragedie în Italia. Un hotel în care se aflau aproximativ 30 de oameni a fost lovit de o avalanșă, declanșată de seria de cutremure de miercuri. O româncă și cei doi copii ai săi se aflau în acest hotel. Soțul femeii a reușit să scape cu viață, deoarece ieșise din clădire pentru a lua ceva de la mașină.

UPDATE 15.14: Presa italiană confirmă că printre supraviețuitori se află românca și fiica ei. Publicațiile notează că singura fetiță care se afla prinsă sub dărâmăturile hotelului era fiica lui Giampiero Parete și a româncei Adriana, Ludovica, iar potrivit echipelor de salvare aceasta era alături de mama ei, când au găsit-o.

UPDATE 14.55: „Au fost foarte fericiți când i-am găsit”, a declarat un salvator. Autoritățiile au reușit să scoată toate cele opt persoane, găsite în viață, și acesta sunt în stare stabilă, potrivit echipelor de salvare. Mama fetiței a declarat că pentru a supraviețui au făcut un foc. „Supraviețuitorii au fost salvați în două operațiuni diferite. În prima au găsit șase persoane, trei bărbați, o femeie și doi copii, iar în cealaltă încă doi oameni care nu au fost încă identificați”, a declarat Marco Bini, reprezentant al Gărzii Civile. „Când ne-au văzut, erau foarte fericiți, dar nu puteau vorbi. Din privirile lui puteai să vezi că sunt uimiți că i-am găsit”, a mai spus acesta. Marco a declarat, de asemenea, că primele două persoane pe care le-au scos au fost mama și fetița.

UPDATE 14.35: La Repubblica a scris că printre cei opt oameni găsiți în viață, la 43 de ore după ce avalanșa a distrus hotelul și l-a îngropat complet în zăpadă, se află doi copii, trei femei și trei bărbați. Unul dintre copii a fost dus, împreună cu un adult la un spital din Aquila, iar ceilalți cinci supraviețuitori au fost internați la un spital din Pescara. Starea copilui a fost stabilizată și medicii de la fața locului au decis că acesta are nevoie de spitalizare în capitala din Abruzzo.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ