Share

Cancelarul Germaniei Angela Merkel avertizează că România că o diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit.

Angela Merkel anunță că sprijină lupta anticorupție din România și avertizează împotriva relativizării statului de drept.

“Cancelarul federal, doamna Angela Merkel, a purtat în după-amiaza zilei de 27.01.2017, o convorbire telefonică cu preşedintele României, domnul Klaus Johannis. În cadrul convorbirii, cancelarul federal i-a mulţumit preşedintelui pentru impulsurile acestuia privind excelentele relaţii bilaterale şi a apreciat strânsa colaborare în chestiuni de politică europeană”, precizează purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert.

Citeste si   Alexandru Rafila amenință voalat PSD. Medicul a spus în ce condiții va demisiona din Parlament

“Cu privire la situaţia politică internă din România, cancelarul federal l-a asigurat pe preşedintele României de întregul său sprijin la continuarea consecventă a luptei anticorupţie. O diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit”, mai precizează purtătorul de cuvânt al lui Merkel.

Administrația prezidențială de la București informase, vineri, despre convorbirea telefonică cu Merkel.

“Klaus Iohannis și Angela Merkel au evocat stadiul excelent al relaţiei speciale, de natură strategică, pe care România şi Germania îl împărtăşesc şi au discutat despre consolidarea şi aprofundarea dialogului politic bilateral, cât și despre intensificarea coordonării pe teme europene”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Citeste si   Câte măști folosește premierul Ludovic Orban în fiecare zi și de unde și le cumpără

“Iohannis a transmis partenerului german un mesaj ferm privind angajamentul său pentru continuarea luptei anticorupţie în România, în scopul construcţiei unei democraţii mature şi solide. Președintele României a evidenţiat natura complexă a acestui proces şi a menţionat şi concluziile pozitive ale recentului raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru consolidarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei”, se mai precizează în comunicat.

Citeste si   Eugen Tomac: E clar că a fost o înțelegere politică în cazul votului pentru Iordache la Consiliul Legislativ

La rândul său, Cancelarul german a exprimat întreaga susţinere pentru continuarea luptei anticorupţie în România şi s-a arătat preocupată de eventualitatea ca anumite demersuri să afecteze parcursul pe care s-a înscris România în combaterea acestui fenomen.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ