Share

Ieri, 06.11.2019, conducerea Consiliului Județean Iași, a anunțat că proiectul pentru Axa Iași-Suceava, a fost semnat și că lucrările vor începe săptămâna viitoare.

Maricel POPA, președinte Consiliu Județean Iași: ”Am transformat un vis, în realitate”

Contactat de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, președintele Consiliului Județean, Maricel POPA, a declarat:

”Ieri, un vis care era doar pe hârtie, a devenit realitate. S-a semnat tronsonul 2 ( Gropnița-Coarnele Caprei, Belcești), pentru Axa Iași-Suceava. Contractul a fost semnat și săptămâna viitoare vom da ordin de începere. Peste două săptămâni, vom semna și pentru al doilea tronson (Rediu-Movileni-Gropnița) și așteptăm procedurile să se finalizeze.

Avem deja un câștigător, firma POLEPOSITIO și dacă nu sunt contestații, în această lună vom semna toate tronsoanele. Este cel mai lung drum, 174 km., cu o valoare de 103 milioane euro. O parte din bani sunt de la Ministerul Fondurilor Europene (63 milioane euro), restul de la Consiliul Județean.

Proiectul de execuție prevede lărgirea părții carosabile, lucrări pentru transportul și evacuarea apei pluviale, refacerea podețelor, amenajarea de parcări și stații de autobuz, realizarea trotuarelor și a zidurilor de sprijin acolo unde este necesar, semnalizare rutieră și marcaje și vor fi finalizate în 2 ani”.

Primul dintre cele trei contracte pentru execuția lucrărilor la Axa Rutieră Strategică Iași- Suceava- cea mai importantă rețea de infrastructură rutieră din județul Iași- a fost semnat ieri de conducerea Consiliului Județean și câștigătorul licitației- Asocierea S.C. ALPENSIDE S.R.L. – S.C. GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L.

Citeste si   ADMINISTRATORII de firme vor fi OBLIGAȚI să urmeze cursuri de ANTREPRENORIAT dacă nu au studii ECONOMICE

Proiectul ”Regiunea Nord- Est- Axa rutieră strategică 1: Iași- Suceava” face parte din Planul de Dezvoltare Regională Nord – Est 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1: Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, este implementat în parteneriat cu județul Suceava și prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două județe, din care 92 km în județul Iași. Valoarea  întregului proiect este de 486.783.115,25 lei (103 milioane de Euro) inclusiv TVA.

Lucrărilor a fost împărțită în trei loturi:

Lotul 1 – DJ 282 Limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D, în lungime de 29,584 km.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

Lotul 2 -DJ 281D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița, și  DJ 281B Coarnele Caprei – Belcești (DJ 281) în lungime de 22,001 km.

Lotul 3, DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi în lungime de 40,610 km.

Maricel Popa: ”Vreau să aduc mulțumiri, celor care au făcut posibilă această realizare”

În momentul semnării contractului, președintele Consiliului Județean, Maricel POPA, a ținut să mulțumească celor care au făcut posibilă realizarea celui mai mare proiect de infrastructură.

”Vreau să le mulțumesc celor de la Direcția de Proiecte, de la Direcția de Achiziții și de la cea Economică din Consiliul Județean, o echipă cu care am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect, a mai declarat Maricel POPA, președintele Consiliului Județean Iași.

Executantul va avea la dispoziție 24 de luni pentru a finaliza lucrările și va asigura o garanție de 60 de luni

”Când am venit pentru a studia drumul,  am descoperit o zonă cu peste 150 de mii de oameni pentru care nimeni nu a mai făcut nimic din punctul de vedere al infrastructurii drumului județean de mai bine de 30 de ani. Oamenilor nici nu le venea a crede că îi va mai ajuta cineva.

Iată că semnăm contractul și sper că în aproximativ două săptămâni să fim în teren cu utilaje și să dăm startul lucrărilor de execuție.

Termenul stipulat în contract pentru finalizarea modernizării este de 24 de luni, dar noi ne dorim să terminăm mai repede lucrarea”, a declarat, după semnarea contractului, Ionuț MARIAN, reprezentatul Asocierii S.C. ALPENSIDE S.R.L. – S.C. GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L.

Citeste si   PERSONALUL Serviciului de reintegrare a PENITENCIARULUI Iași vă invită la EXPOZIȚIA REGIONALĂ ”Educație și RESTAURARE prin artă SACRĂ”

După finalizarea investiției, 22 de comune și orașe din județele Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T).

Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel.

Conform estimărilor, Axa Iași-Suceava va deservi 800 000 de locuitori.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ