Share

Axa rutieră Botoșani-Iași va fi reabilitată și modernizată cu bani europeni prin Programul Operațional Regional 2014-2020, suma ridicându-se la 68 milioane euro, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Contractul de finanțare a fost semnat de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

“Modernizarea drumurilor de legătură cu rețeaua europeană de transporturi va conduce la creșterea economică locală. Cel mai mare câștig va fi al locuitorilor județelor Iași și Botoșani, care vor avea acces la locuri de muncă mai bine plătite sau își vor putea dezvolta propriile afaceri”, a afirmat Nica.

După finalizarea lucrărilor de investiții, care se vor desfășura pe parcursul a 57 de luni, vor fi reconstruite și modernizate drumuri județene în lungime de peste 100 km, astfel încât peste 54.000 de persoane vor beneficia de o infrastructură secundară modernizată, care asigură accesul la coridoarele TEN-T.

“Proiectul vizează îmbunătățirea situației actuale a infrastructurii de transport din zonă, interconectarea la rețelele de transport județene cu acces la rețeaua TEN-T și la polul de creștere Iași, beneficiarii săi fiind cei peste 54.000 de locuitori din cele 15 comune aflate de-a lungul traseului propus spre reabilitare, cei 650 de operatori economici locali, precum și turiștii care vizitează regiunea”, conform comunicatului.

 

Citeste si   Un botoșănean în vârstă de 79 de ani s-a ales cu DOSAR PENAL după ce a VOTAT de DOUĂ ORI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ